Diego Costa prihvatio šestomjesečnu zatvorsku kaznu
(Foto: EPA)

Napadač Atletica priznao krivicu za utaju poreza

Diego Costa prihvatio šestomjesečnu zatvorsku kaznu

M. Šljivak

Napadač Atletica iz Madrida Diego Costa priznao je krivcu za utaju poreza.

Brazilac sa španskim pasošem je, kao i dosta drugih poznatih fudbalera u Španiji, optužen za utaju poreza, a danas je i priznao krivicu.

Costu su španske vlasti optužile da je utajio porez u iznosu od 1,1 milion eura, a kako bi izbjegao dalje povlačenje po sudu, napadač Atletica je priznao utaju.

Odlučio je prihvatiti osuđujuću kaznu po kojoj će dobiti šest mjeseci zatvora, ali s obzirom na to da se na kazna do dvije godine u Španiji može zamijeniti za novčanu, on će biti slobodan čovjek.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umjesto šest mjeseci iza rešetaka on će platiti kaznu od 600.000 eura, što je novac kojeg zaradi za nekoliko sedmica.

Podsjetimo, ranije je španski sud osudio Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Xabija Alonsa, ali i mnoge druge fudbalere koji nisu prijavljivali određene financijske dobitke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi