Diego Costa se vraća u Premier ligu?

Ovaj put ne ide u London

Diego Costa se vraća u Premier ligu?

E. Škorić

Diego Costa bi mogao da se vrati u englesku Premier ligu ovog ljeta.

Vlasnik Evertona Farhad Moshiri naredio je klubu da razmotri mogućnost dovođenja Coste do kraja prelaznog roka. U izvješću se također tvrdi da je Moshiri spreman platiti veliku svotu za španskog napadača brazilskih korijena.

Bio je Costa blizu Evertona 2017. godine, no tad je iz Chelseaja ipak otišao u Atletico Madrid, ali čini se da se na 30-godišnjaka ne računa ozbiljno u narednoj sezoni. Konkurencija u Atleticu je velika, a Costa zbog svog ponašanja i nije baš poželjan u timu Diega Simeonea.

U tri sezone u Premier ligi je kao napadač Chelseaja postigao 52 ligaška gola i osvojio je dva naslova, pa bi svakako na Goodisonu bili oduševljeni ako im dođe napadač takvog kalibra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski internacionalac nije jedini napadač na Evertonovom radaru. Klub je također navodno zainteresiran za Juventusovog tinejdžera Moisea Keana i Celtinog Maxija Lopeza.

Navijači Evertona po društvenim mrežama pišu kako bi Costa bio veliko pojačanje i nadaju se da će im vlasnik kluba ispuniti tu želju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi