Muhamed Bešić može ići, ali koliko novca Everton traži za njega?

U potrazi za novim klubom

Muhamed Bešić može ići, ali koliko novca Everton traži za njega?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić (26) napustit će Everton u ljetom prelaznom roku.

Iako je ugovorom za tim sa Goodison Parka vezan do ljeta 2021. godine, on se ne nalazi u planovima menadžera Marca Silve i jedan je od brojnih igrača koji će napustiti tim.

Karamele se žele riješiti igrača na koje ne računaju. Ta lista sadrži čak 17 imena, a među njima je i Bešić, za kojeg su već postavili cijenu.

Tako bi rukovodstvo engleskog premierligaša bilo zadovoljno sa cifrom od četiri i po miliona funti. Toliko će od zainteresovanih strana tražiti za bh. fudbalera, što bi mogla biti veoma privlačna cijena.

Još uvijek se ne zna gdje će karijeru nastaviti Bešić. Prepostavlja se da bi mogao napustiti Ostrvo gdje igra prethodnih pet godina, a nekoliko opcija je na stolu.

Tako su za njega interes pokazali turski velikani Bešiktaš i Fenerbahče, ali u posljednje vrijeme se ne čuje previše o eventualnom angažovanju bh. fudbalera.

Bešić je prethodne dvije sezone igrao na posudbi u Middlesbroughu. Tamo je pružao dobre partije, ali je klub odlučio da ga ne otkupi.

Sa druge strane menadžer Silva ne računa na njega i on će napustiti Goodison sa samo 56 odigranih utakmica u pet godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji nastup za Everton je Bešić, podsjetimo, imao još 7. decembra 2017. godine u Evropskoj ligi protiv Apollona iz Limassola.

Top Komentari

Ramoramo
Kad se sjetim njegovih utakmica protiv Citya, Chelsea, Liverpoola... Steta, povrede su mu unistile karijeru, uvjeren sam da bi igrao za jedng od top 5 iz premijer lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi