Diego Costa više neće igrati u Atleticu

Mijenja klub

Diego Costa više neće igrati u Atleticu

E. Škorić

Diego Costa mora da napusti Atletico Madrid, a to bi moglo da se dogodi već u januaru.

Kako je objavio ugledni novinar Fabrizio Romano, španski klub neće produžiti saradnuj Costi, koji će tako morati da potraži novi angažman.

Costa je imao dosta problema s povredama, a u sedam nastupa ove sezone postigao je dva gola. S obzirom da je stigao Luis Suarez koji je neumoljiv i golgeterski jako nastrojen, španski reprezentativac brazilskih korijena mora da ode.

Moguće je da ode u januaru ili da jednostavno sačeka ljeto pa da kao slobodan igrač napusti Atletico. Ostaje da se vidi kakav dogovor će sklopiti sam igrač i njegov klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Costa je prvi put u Atletico stigao 2007. godine iz Brage, zatim je bivao posuđen nekoliko puta, pa igrao za Valladolid, bio u Chelseaju, ali se na kraju svega vratio u Atletico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi