Diego Costa odbio ponude iz Turske, njegove želje su jasne

Nedavno napustio Atletico Madrid

Diego Costa odbio ponude iz Turske, njegove želje su jasne

E. Škorić

Iskusni napadač Diego Costa nedavno je prekinuo saradnju s Atleticom iz Madrida i sprema se za nove izazove.

Još uvijek nije poznato u kojem klubu će španski napadač brazilskih korijena nastaviti karijeru, ali po svim prilikama, vratit će se u englesku Premier ligu.

Upravo zbog toga je Costa odbio ponude koje je dobio iz Turske, te je jasno poručio da je igranje u Premier ligi ponovo njegova najveća želja.

Njegov bivši klub Chelsea smatra se zainteresovanim, no nedavni izvještaji su kontroverznog napadača povezivali sa Arsenalom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvom mandatu u redovima Atletica, od 2010. do 2014. godine, uz jednu sezonu u Rayo Vallecanu, u 135 nastupa zabio je 64 gola osvojivši španjolski naslov prvaka 2014. Potom je za 35 miliona eura preselio u Chelsea, a u zimu 2018. vratio se u Madrid, no njegov drugi mandat u Atleticu remetile su brojne povrede.

Promo

Top Komentari

DylanDog
Kontaju samo hoće li Diega Costu ili Jovu Lukića...
0 1
manijacci8787
Ajde u leeds
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi