Diego Godin će u Interu imati platu koju je godinama tražio u Atleticu

Stiže na Meazzu

Diego Godin će u Interu imati platu koju je godinama tražio u Atleticu

E. Čaušević

Urugvajski defanzivac Diego Godin iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da na kraju sezone napusti Atletico Madrid jer ne želi produžiti ugovor.

Godin s Atleticom ima ugovor do kraja ove sezone, a mnogi su vjerovali da će sigurno produžiti saradnju jer je jedan od najvažnijih igrača ovog tima. No, španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Godin već u pregovorima s Interom, te da na ljeto sigurno ide u ovaj klub.

Danas se pojavila informacija da urugvajski fudbaler neće mijenjati odluku, te da je spreman potpisati predugovor s Interom. Sky Sports navodi da su Godin i Inter već dogovorili uslove ugovora, te da će Urugvajac godišnje na Meazzi zarađivati oko šest miliona eura.

Navodno, Godin će s Interom potpisati ugovor na dvije godine uz mogućnost da se isti produži na još godinu dana. Plata je dogovorena na 4,5 miliona eura, no s bonusima će godišnje inkasirati oko šest miliona eura. Njegov agent trebao bi zaraditi pet miliona eura, a jasno je da Godin u Inter stiže kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico mu obećao mnoge stvari, a ništa nisu ispunili

Nakon svega oglasio se i trener madridske ekipe Diego Simeone koji je poručio da mu nije iznenađenje što Godin pregovara s drugim klubovima. On je otkrio da je Atletico obećao dosta toga Urugvajcu, no da ništa nisu ispunili.

"Znam da su mu obećali dosta toga kada ga je prošlog ljeta htio kupiti Manchester United. Ta obećanja nisu ispunjena niti su se oni potrudili da produže ugovor s njim. Ne znam šta će dalje biti. Traži se najbolje rješenje, a da li će otići ili ostati to sada niko ne zna", rekao je Simeone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi