Derbi 18. kola La Lige: Remi Seville i Atletico Madrida

Borba za sami vrh tabele

Derbi 18. kola La Lige: Remi Seville i Atletico Madrida

Fudbaleri Seville i Atletico Madrida podijelili su bodove u derbi susretu 18. kola španske La Lige odigravši na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu 1:1. 

Obje ekipe igraju vrlo dobro ove sezone u španskom prvenstvu i bore se za prvo mjesto sa Barcelonom, a današnjim remijem su ostali iza katalonske ekipe koja je sama na vrhu.

Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko dobrih prilika na obje strane iako tempo susreta nije bio Bog zna kako dobar. Atletico je prvi zaprijetio preko Griezmanna, a odmah je uzvratio Escudero, ipak nije bilo promjene rezultata.

Na prvi gol se čekalo do 37. minute kada su domaći poveli preko Ben Yeddera. Ipak, samo osam minuta kasnije Francuz Antoine Griezmann fantastičnim golom iz slobodnjaka poravnava rezultat. Kasnije se ispostavilo da je to i konačnih 1:1.

Atletico nakon ovog remija ima 35 bodova i drugi je na tabeli, dok Sevilla zaostaje dva boda i jedno je mjesto ispod današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 18. kolo:

Sevilla - Atletico Madrid 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi