Simeone: Atletico Madrid je svašta obećao Godinu, a ništa od toga nije ispunjeno

Urugvajac pregovara s Interom

Simeone: Atletico Madrid je svašta obećao Godinu, a ništa od toga nije ispunjeno

E. Čaušević

Španski mediji objavili su jučer da će Diego Godin na kraju sezone napustiti Atletico Madrid kao slobodan igrač i potpisati za Inter.

Madridski AS objavio je da je Godin već postigao dogovor s italijanskim klubom, te da će sigurno napustiti Atletico Madrid. Ova vijest je itekako iznenadila navijače Atletica jer je Godin jedan od najvažnijih igrača španskog tima.

Nakon svega oglasio se i trener madridske ekipe Diego Simeone koji je poručio da mu nije iznenađenje što Godin pregovara s drugim klubovima. On je otkrio da je Atletico obećao dosta toga Urugvajcu, no da ništa nisu ispunili.

"Znam da su mu obećali dosta toga kada ga je prošlog ljeta htio kupiti Manchester United. Ta obećanja nisu ispunjena niti su se oni potrudili da produže ugovor s njim. Ne znam šta će dalje biti. Traži se najbolje rješenje, a da li će otići ili ostati to sada niko ne zna", rekao je Simeone.

Mediji jučer objavili da je s Interom sve dogovoreno

Godin je već dugo vremena jedan od najboljih defanzivaca u Španiji, a svojim partijama u dresu Atletico Madrida skrenuo je pažnju mnogih klubova. Ipak, Urugvajac je u prethodnim sezonama odbijao ponude i jasno odlučio da ostane u Atleticu jer mu je tu najljepše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čini se da je njegova epizoda u ovom timu završena jer postoje male šanse da će produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone. Godin ima pravo od 1. januara da pregovara s drugim klubovima, a španski mediji prenose da je već sve završeno.

Godin će gotovo sigurno na ljeto put Milana gdje će potpisati za Inter dvogodišnji ugovor. Iako je ima ponude od Juventusa na kraju je odlučio da prihvati ponudu kluba s Meazze, a u svemu je veliki posao odradio novi direktor ovog tima Beppe Marotta. Navodno, ovaj dogovor će se potvrditi od klubova u narednih nekoliko dana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi