Diego Godin napušta Atletico: Urugvajac sve dogovorio s italijanskim velikanom

Seli na Apenine

Diego Godin napušta Atletico: Urugvajac sve dogovorio s italijanskim velikanom

E. Čaušević

Iskusni urugvajski fudbaler Diego Godin će gotovo sigurno na kraju sezone napustiti Atletico Madrid jer mu ističe ugovor sa španskim klubom.

Godin je već dugo vremena jedan od najboljih defanzivaca u Španiji, a svojim partijama u dresu Atletico Madrida skrenuo je pažnju mnogih klubova. Ipak, Urugvajac je u prethodnim sezonama odbijao ponude i jasno odlučio da ostane u Atleticu jer mu je tu najljepše.

Međutim, čini se da je njegova epizoda u ovom timu završena jer postoje male šanse da će produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone. Godin ima pravo od 1. januara da pregovara s drugim klubovima, a španski mediji prenose da je već sve završeno.

Godin će gotovo sigurno na ljeto put Milana gdje će potpisati za Inter dvogodišnji ugovor. Iako je ima ponude od Juventusa na kraju je odlučio da prihvati ponudu kluba s Meazze, a u svemu je veliki posao odradio novi direktor ovog tima Beppe Marotta. Navodno, ovaj dogovor će se potvrditi od klubova u narednih nekoliko dana

Prvo se povezivao s Milanom

Sve je više klubova koji pokazuju interesovanje za uslugama Diega Godina. Tu se, prije svega, misli na Milan koji u posljednje vrijeme muku muči s povredama. Veliki broj igrača se nalazi van stroja, a najveći problem je na toj stoperskoj poziciji, gdje Gattuso na raspolaganju nema Mattiju Caldaru, Alessija Romagnolija i Matea Mussachija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sukladno tome Rossoneri su se dali u potragu za novim odbrambenim nogometašem i navodno je izbor pao na Godina u kojem milanski klub vidi idealnog vođu odbrane. Navodno su i kontakti uspostavljeni.

Godin je idealan za Milan i iz razloga što bi na San Siro stigao kao slobodan igrač, jer italijanski tim ne bi morao da brine oko poštovanja odredbi o finansijskom fair-playu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlackMamba
U koji klub sada ide milan ili inter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi