Legendarni trio napušta Atletico
S obzirom na to da će klub iz Madrida napustiti i Lucas Hernandez, Atletico će morati da dovede dovoljno kvalitetne zamjene (Foto: EPA)

Napuštaju klub na kraju sezone

Legendarni trio napušta Atletico

M. Šljivak

Atletico iz Madrida odlučio je da završi saradnju sa trojicom iskusnih fudbalera.

Filipe Luis (33), Juanfran (34) i Diego Godin (32) igrači su kojima ističu ugovori 30. juna, a rukovodstvo Jorgandžija je odlučilo da se nakon tog datuma zahvali ovim iskusnim defanzivcima.

Kako ih nemaju namjeru zadržati u svojim redovima sa njima neće biti razgovarano na temu novog ugovora, pa su od jučer oni slobodni da pregovaraju sa drugim ekipama.

Najmanje problema u pronalasku novog tima imat će Diego Godin. Fantastični Urugvajac se prethodnih mjeseci povezivao sa Manchester Unitedom i Juventusom, ali se na kraju odlučio na ostakan u Atleticu.

Ipak, sada će on, kao i Luis i Juanfran morati da ode iz kluba i sreću će potražiti negdje drugo.

Godin je devetu sezonu član Jorgandžija, dok Filipe Luis (uz godinu borava u Chelseaju) i Juanfran igraju osmu sezonu u dresu tima iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će svakako interesantno vidjeti gdje će završiti ovi fudbaleri koji su godinama bili neizostavni članovi prve ekipe Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi