Učinio je da Messi poraste 10 cm, sada ga proklinje: "Neka Argentina izgubi sve utakmice!"

Izjava koja je šokirala mnoge

Učinio je da Messi poraste 10 cm, sada ga proklinje: "Neka Argentina izgubi sve utakmice!"

Admin Čaušević

Leo Messi je svoj posljednji Mundijal počeo na bolan i tužan način. Argentina je na premijeri u Kataru izgubila od Saudijske Arabije sa 1:2. Kapiten Gaučosa je postigao gol iz penala, ali to mu je sigurno slaba utjeha, pogotovo nakon izjava koje su došle iz njegove rodne zemlje.

Na papiru je meč protiv Saudijske Arabije trebao biti najlakši za Argentinu pogotovo jer su u grupi još sa Meksikom i Poljskom, ali ispostavilo se da su Saudijci sve osim lagan zalogaj pa Gaučose u nastavku turnira čeka dosta posla da se prođe grupna faza.

Generalni dojam je da je Messi na turnir stigao u vrhunskoj formi. Ipak, prva utakmica i nije to pokazala, posebno u drugom poluvrmenu kada su anonimni Saudijci zaboravili višestrukog osvajača Zlatne lopte.

Zašto je Messi danas jedan od najboljih u historiji velike zasluge pripadaju i njegovom doktoru iz djetinjstva koji mu je kao dječaku obećao da će biti viši od Diega Armanda Maradone, a na kraju mu je i ispunio želju.

Ljekar je učinio sve da Messi dobije neophodne cenimetre da može postati fudbaler i zto zašto je danas visok skromnih 170 centimetara duguje Diegu Schwarzsteinu.

"Leo me pitao hoće li dovoljono narasti da bude fudbler. Odgovorio samu 'Ne brini, bit ćeš viši od Maradone. Ne znam hoćeš li biti bolji od njega, ali ćeš biti viši od njega.' Na kraju sam bio u pravu. Maradona je bio visok 1,67, a Messi 1,69. Ovo je više-manje ono što sam očekivao", kazao je Schwarzstein prije nekoliko godina.

Oglasi

Odnos između njih je ostao fantastičan tokom cijelog života. Dok je bio u Barceloni ljekarov sin je bio redovan gost u svlačionici Nou Campa.

Ipak, sada stiže pomalo šokantna izjava kojom je Schwarzstein poručio da bi volio da Argentina izgubi sve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

"Kao Argentinac, kao ljudsko biće, volio bih da izgube sve tri utakmice i ispadnu u prvom kolu. Zašto? Uvjeren sam da bi ova populistička vlada koju imamo ovdje iskoristila uspjeh Argentine na Svjetskom prvenstvu da prikrije stvari. Mogu najaviti devalvaciju valute onog dana kada tim igra, kada niko nije fokusiran na to."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Iskusio sam mnoge krize u ovoj zemlji, ali ova je najgora. Vladini podaci govore da morate zarađivati 120.000 argentinskih pezosa mjesečno (oko 716 eura,) da ne biste bili siromašni), a minimalna mjesečna plata je 60.000 pezosa, tako da su i oni koji imaju posao siromašni."

Donekle se Schwarzstein može i razumjeti jer ipak život ide dalje i nakon Svjetskog prvenstva te bi eventualno osvajanje Mundijala predstavljalo samo sakrivanje pravih životnih problema Argentinaca.

Top Komentari

MaDaj
Ucinio je da Messi poraste 10 CM ???? KAKO ? "Ljekar je učinio sve da Messi dobije neophodne cenimetre da može postati fudbaler i zto zašto je danas visok skromnih 170 centimetara duguje Diegu Schwarzsteinu." ebo majku nisam znao da doktori mogu da "UCINE SVE" i time dodaju centimetre hahahah... pa sto nije ucinio malo vise i dodao jos koji centimetar ???
2 2
Ecosport
A vi to naslovom želite predstaviti kao da ovaj doktor više ne voli Messija i da zbog toga želi da izgube sve utakmice.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi