Bahati Arap ponizio Argentinca: Udario ga s leđa, pa objasnio neke stvari, Messi šuti i sluša

Scena sa utakmice Argentina - Saudijska Arabija

Bahati Arap ponizio Argentinca: Udario ga s leđa, pa objasnio neke stvari, Messi šuti i sluša

Admin Čaušević

Lionel Messi je sebi dopustio jedno od najvećih poniženja u reprezentativnoj karijeri. Gaučosi su Mundijal u Kataru počeli senzacionalnim porazom od Saudijske Arabije, a igrači te selekcije nisu prezali da ponize svoje današnje rivale, posebno njihovog najboljeg igrača. 

Ali Al-Bulayhi je dočekao svojih 15 minuta slave, uostalom kao i svi igrači Saudijske Arabije za koje nije čuo vjerovatno niko od ljubitelja fudbala budući da se radi o totalnim anonimusima.

Ništa nije obećavalo da će Messi pognutog lica napustiti stadion Lusail. Kapiten Gaučosa je na startu meča zabio za 1:0 iz penala te su Argentinci igrali odlično uz nekoliko poništenih golova zbog minimalnih ofsajd pozicija.

Drugo poluvrijeme počinje šokantno. Sa dva brza gola Saudijci su uspjeli preokrenuti. Al Shehri izjednačuje, a Al Dawsari sjajnim golom preokreće rezultat za šok i nevjericu u cijelom fudbalskom svijetu. 

Do kraja meča igralo se na polovini Saudijske Arabije, ali očigledno uzdrmani Argentinci i pored nekoliko dobrih prilika nisu uspjeli doći do preokreta te su Mundijal startali porazom.

Suadijci su igrali zaista odličan meč, prije svega taktički što se može smatrati iznenađenjem. Hrabro su se suprostavili favorizovanim Gaučosima što je rezultiralo najvećom pobjedom u historiji ove selekcije.

Oglasi

Pojedini igrači nisu uopšte pokazivali respekt prema daleko poznatijim i kvalitetnijim protivnicima. Često je na meti bio ko drugi nego Messi.

U jednom trenutku Messiju je na bahat način s leđa priša Al-Bulayhi te ga prvo blago udario te mu na agresivan način objasnio neke stvari.

Fudbaler iz Rosarija nije imao odgovora. Samo je šutio i gledao, te se u jednom trenutku nasmijao na "bukvicu" koji u je dobio od totalnog fudbalskog anonimusa. 

[twitter]https://twitter.com/nocontextfooty/status/1595057146710097920[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Al-Bulayhi ima 33 godine, igra za Al-Hilal i njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na mizernih 400.000 eura što dovoljno govori o (ne)kvalitetu Saudijske Arabije.

Bilo kako bilo Saudijci nakon prvog kola imaju velika tri boda te opravdano mogu sanjati o nokaut fazi, dok će se Gaučosi morati probuditi i tražiti pobjede protiv Meksika i Poljske, ako žele na tron.

Top Komentari

koraj
Eeej grdne rane... Ko tebi daje novinarsku platu veca je budala od tebe..
8 0
denimen9
Bahati Čauš i njegova omiljena riječ
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti