Ako Simeone ode, već se zna ko će ga naslijediti?

Zanimljiv potez mogao bi napraviti Atletico

Ako Simeone ode, već se zna ko će ga naslijediti?

S. Mlaćo
Atletico Madrid ove sezone nije na svom nivou, pa se očekuje i trenerska promjena na kraju sezone. Tako bi Atletico mogao napustiti Diego Simeone, o čemu se već odavno uveliko piše.

Više kandidata je u igri za njegovog nasljednika, a trenutno je najozbiljniji bivši trener Barcelone i reprezentacije Španije Luis Enrique.

Atletico je trenutno na četvrtom mjestu u prvenstvu i nije dostojan rival Barceloni i Realu. Za Barcelonom zaostaje čak 17 bodova, za Realom 10, a Real Sociedadom jedan bod.

Navijači nisu zadovoljni, a da li će na kraju doći Enrique ostaje da se vidi.

Navodno mu je ponuđen i trogodišnji ugovor, što je ekskluzivno objavljeno.

Oglasi

On je posljednji angažman imao na klupi reprezentacije Brazila, no dobio je otkaz nakon što se nije proslavio u Kataru. Španija je tada eliminisana u osmini finala od selekcije Maroka.

Jasno je bilo da je to kraj za Enriquea, koji se zatim povezivao i sa reprezentacijom Brazila.

Brazilci ga ipak nisu uzeli. Tačnije, za privremenog selektora su imenovali Ramona Menezesa.

Menezes je vodio selekciju Brazila do 20 godina do titule prvaka Južne Amerike u nedjelju i biće zadužen za prijateljsku utakmicu protiv Maroka 25. marta.

“On je trener sa dosta potencijala. Radio je vrhunski i učinio da njegov tim igra na moderan način, sa svim karakteristikama naše igre“, istakli su iz Nogometnog saveza Brazila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique sada čeka svoju šansu, trenutno je na odmoru, ali neće biti iznenađenje ako ga opet vidimo u Laligi.

Do sada je radio i u Romi, te Celti Vigu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi