Novinar pitao Simeonea jutros za Cristiana Ronalda, ali bolje da to nije uradio

Nije mu se pričalo o tome

Novinar pitao Simeonea jutros za Cristiana Ronalda, ali bolje da to nije uradio

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok sinoć je zvanično završen u Španiji, a Atletico Madrid nije pravio nikakva iznenađenja. 

Madriđani su prije dva dana završili sav posao kada su doveli Sergija Reguilona na posudbu iz Tottenhama, dok je Renan Lodi otišao u Nottingham Forest.

Špekulisalo se prethodih sedmica da bi Atletico mogao dovesti čak Cristiana Ronalda koji se navodno nudio čelnicima ovog kluba preko svog agenta Jorgea Mendesa, ali od toga nije bilo na kraju ništa.

Diego Simeone održao je jutros press konferenciju pred sutrašnje gostovanje Real Sociedadu, a naravno najviše vremena pričalo se upravo o prelaznom roku koji je tek završen.

Jedan od novinara pitao je Simeonea da li je Atletico zaista bio blizu da ovog ljeta dovede Ronalda, ali njegov odgovor je bio jasan pokazatelj da nije raspoložen da priča o tome.

"Čeka nas sutra dosta teška utakmica u San Sebastianu. O tome ćemo samo da pričamo", rekao je Simeone.

Oglasi

Također, tema je bio i Antoine Griezmann koji se čini se konačno vratio u formu, ali mečeve počinje obično s klupe za rezerve i šansu dobije tek u posljednjih pola sata.

Zanimljivo da ne odigra nikad preko 30 minuta jer Atletico na taj način želi da izbjegne otkup ugovora od Barcelone koji bi koštao ovaj klub čak 40 miliona eura. Našli su rupu u ugovoru koja govori da ne moraju otkupiti Griezmanna ako ove sezone po meču bude igrao manje od pola sata.

Simeone je pričao i o tome i na neki način potvrdio je da to klub zaista radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znate me svi već deset godina koliko sam u klubu. Uvijek sam bio u službi ovog kluba i tako će zauvijek biti. Radimo ono što je najbolje za Atletico", rekao je Simeone.

Griezmann je u dosadašnjem dijelu La Lige na tri meča odigrao tek 82 minute, ali je uspio postići dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi