Tinejdžer spasio očajni Real protiv Atletica

Remi u derbiju

Tinejdžer spasio očajni Real protiv Atletica

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 23. kolu La Lige na Santiago Bernabeu dočekao gradskog rivala Atletico Madrid, a na kraju u duelu velikih rivala pobjednika nije bilo (1:1). Golovi su postignuti u samom finišu utakmice.

Real Madrid i Atletico nisu odigrali previše lijep derbi u 23. kolu La Lige. Na Santiago Bernabeu se gotovo ništa nije moglo vidjeti sve do finiša meča kada su postignuta oba gola večeras.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Bilo je tu nekih pokušaja s obje strane, ali izostale su one prave šanse.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a ni većina drugog poluvremena nije ponudila neku naročitu fudbalsku ljepotu.

Situacija na terenu počela se mijenjati u 65. minuti. Napadač Atletico Madrida Angel Correa dobio je direktan crveni karton zbog udaranja laktom Antonija Rudigera i nakon 20 minuta u igri napušta teren pognutom glavom.

Nije Real napravio previše s igračem manje, pa je tako Atletico uspio kreirati nekoliko opasnih napada, da bi u 78. minuti Jorgandžije postigle vodeći pogodak.

Oglasi

Jose Gimenez fenomenalno skače nakon prekida Antoine Griezmanna i pogađa mrežu Thibauta Courtoisa za prednost gostiju od 1:0.

Krenuo je potom Real po izjednačenje i do njega su došli u 85. minuti. Luka Modrić ubacuje iz kornera, a 18-godišnji Alvaro Rodriguez odlično skače i pogađa mrežu Atletica za 1:1.

To je bio i konačan rezultat susreta. Nije Real uspio iskoristiti prednost igrača više na terenu i meč je završen 1:1.

Kraljevi su tako napravili još jedan korak unazad u borbi s Barcelonom za titulu prvaka. Sada su na minus sedam, a Katalonci imaju meč manje.

Atletico je s druge strane na četvrtom mjestu tabele s 42 boda i njima predstoji borba za Ligu praka do samog kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Real Madrid - Atletico Madrid 1:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NodzeRM
Cuj sladokusaca sto se nasladjuju Realovim kiksom.. satro ih Real.. cist crveni.. uvijek prgavi Atletico.
1 2
Mahirszna
Hahahah ne pomaze ni sudija, mali real hahahaha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti