Direktan crveni karton za Atletico na Bernabeu - Je li prestrogo dosuđen?

Correa morao van

Direktan crveni karton za Atletico na Bernabeu - Je li prestrogo dosuđen?

Midhat Šljivak

Atletico Madrid je od 65. minute ostao s igračem manje u duelu protiv Real Madrida, a isključen je argentinski napadač Angel Correa zbog udaranja laktom defanzivca domaćeg tima Antonija Rudigera.

Angel Correa napravio je ogromnu glupost u 65. minuti. Udario je lakom u stomak Antonija Rudigera bez lopte i dobio je crveni karton.

Očajan derbi Reala i Atletica donio je određene varnice. Sudija Jesus Gil Manzano dijeli kartone za svaki oštriji prekršaj.

U 65. minuti odlučio je pokazati direktan crveni karton Angelu Correi. Argentinac je laktom udario Rudigera u stomak, ovaj je odmah pao kao pokošen, a Manzano napadaču Atletica pokazuje da ide pod tuš.

OVDJE pogledajte ovaj trenutak i procijenite je li crveni karton opravdano pokazan.

Treba istaći da je Correa na teren ušao na poluvremenu umjesto Barriosa i neslavno je završio ovaj duel.

Oglasi

Argentinskom napadaču ovo je bio ukupno 22. nastup za Jorgandžije ove sezone u La Ligi i postigao je pet pogodaka.

Ukupno je u svim takmičenjima odradio 32 utakmice. Ima učinak od šest pogodaka i dvije asistencije.

Interesantno je svakako da je ovaj 27-godišnji napadač već devetu godinu stanovnik Madrida. Još 2014. godine je iz San Lorenza kao tinejdžer za 7.5 miliona eura prešao u Atletico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Angel Correa odigrao čak 365 utakmica za madridski tim. U devet godina postigao je 65 golova, ali dosta je utakmica koje je počeo s klupe i zbog toga mu je učinak nešto slabiji.

Sada će zbog ovog crvenog kartona preskočiti barem jednu utakmicu, a vrlo je moguće da mu slijedi i pauza od dva susreta, prema pravilima za direktno isključenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Čist crveni, lakat bez potrebe namjerno...
2 1
nakopitam
Ovo je za Haga. Vjerovatno je ovaj debil placen od strane Brucelone i uefa da radi ovakve stvari i da tako pokazu Realu da im nece dozvoliti da opet uzmu sve moguce trofeje.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi