Diego Simeone: Bio je to ružan gest, priznajem, ali nije bio usmjeren Juventusu
Diegu Simeoneu ovakve stvari nisu strane, radio je to i kao igrač, ali to je jednostavno nešto to ga uvijek 'krasilo'

Izvinio se na današnjoj konferenciji za novinare

Diego Simeone: Bio je to ružan gest, priznajem, ali nije bio usmjeren Juventusu

Edmir Škorić

Trener Atletiko Madrida Diego Simeone se izvinio za svoj ružan gest kod proslave gola protiv Juventusa.

Simeoneu nije strano da se hvata za međunožje i na taj način "slavi", a ono što je napravio u prvom meču osmine finala protiv Juventusa, u kojem je njegov Atletico slavio s 2:0, moglo bi ga skupo koštati.

Naime, UEFA istražuje incident i mogla bi kazniti argentinskog trenera, a on se danas i javno izvinio zbog svega što je napravio.

“Svi znate da ja ne tražim izgovore ili opravdanje. Želim se još jednom ispričati svakome ko se osjećao uvrijeđen gestom u srijedu ”, rekao je Simeone na konferenciji za novinare danas.

“Izabrao sam loš način izražavanja kako sam se osjećao. Ni na koji način to nije bio usmjereno ka Juventusu. Napravio sam isti gest kada sam igrao za Lazio protiv Bologne, uradio sam to opet da pokažem muda, tako da nije bio prema navijačima Juvea", dodao je Simeone.

„Priznajem, to nije lijep gest, ali to je bila napeta utakmica. Uradio sam ono što sam tada osjećao i izvinjavam se", istakao je Simeone.

Andrea Pirlo stao u odbranu Simeonea:"On je to već radio"

Osim igrača, u centru pažnje bio je i trener Atletico Madrida, Diego Simenone, koji je svojim gestom pri proslavi gola naljutio mnoge navijače juventusa, ali na kraju je objasnio o čemu se radilo.

U njegovu odbranu stao je i Andrea Pirlo, legendarni nogometaš Juventusa.

"Simeone je samo htio da ukaže na to da njegova ekipa ima hrabrosti, to je već radio i to nije bilo usmjereno prema Juventusu", rekao je Prilo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogi su pomislili da je ovo usmjereno ja Juventusu, obzirom da je Argentinac tokom karijere igrao i za Inter, a najavio je da bi volio da nakon Atletica preuzme upravo ekipu Intera.

Top Komentari

franjo25z
Seljak
1 1
king11
eno sad kad treba na revanš onda nisam ja ovo ono
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi