Rakitić je prekrižen, a Barcelona je za njega već našla zamjenu

Veznjak Atletica prva želja Katalonaca

Rakitić je prekrižen, a Barcelona je za njega već našla zamjenu

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić očito je već otpisan u Barceloni jer je dobio dozvolu od kluba da traži sebi novi tim na kraju ove setone.

Rakitić je od dolaska iz Seville zacementirao mjesto u veznom redu katalonskog kluba, ali očito je da na Camp Nou žele podmlatiti ekipu. Već sada se zna da će na ljeto doći Frenkie de Jong iz Ajaxa, ali on neće biti jedini veznjak koji bi mogao pojačati Barcelonu.

Španski mediji već uveliko špekulišu o tome da Barca unaprijed vjeruje da će prodati Rakitiću koji je na meti mnogih ekipa, te za njega su počeli tražiti zamjenu. Katalonski Sport objavio je da je prva želja Barcelone veznjak Atletico Madrida, Saul Niguez, ali njegovo dovođenje je skoro nemoguća misija.

Saul je prije dvije godine produžio ugovor s Atleticom i potpisao nevjerovatni devetogodišnji ugovor. U njemu postoji i otkupna klauzula od 150 miliona eura, ali u Barceloni nisu baš "zagrijani" da za ovog veznjaka izdvoje baš toliko novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport piše da je Barca spremna ponuditi na ljeto 110 miliona eura za Saula, ali odbijenica se već sada vidi. No, to je cifra s kojom će Barca krenuti u pohod na ovog 24-godišnjeg veznjaka. Ipak, sve je izglednije da će morati otkupiti njegov ugovor ukoliko ga žele vidjeti i dresu katalonskog kluba naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi