Diego Simeone: Nije VAR kriv za naš poraz, samo je jedan razlog zašto je Real pobijedio
Simeone kaže da je Real bio bolji tim i da je zasluženo pobijedio

Igrači Atletica nemaju isto mišljenje

Diego Simeone: Nije VAR kriv za naš poraz, samo je jedan razlog zašto je Real pobijedio

S. Pašalić

Trener Atletico Madrida Diego Simeone izjavio je kako ne smatra da je VAR kriv za poraz njegovog tima.

Real je poveo golom Casemira da bi Griezmann izjednačio na 1:1. Ramos je iz penala ponovo doveo Real u vodstvo, a Gareth Bale je osigurao pobjedu Reala golom u 74 minuti za konačnih 3:1.

Sudija ovog meča je imao pune ruke posla pa je tako u par navrata morao svoju odluku donositi i uz pomoć VAR tehnologije. Gol Griezmanna je priznat tek nakon upotrebe VAR-a, ali u Atleticu smatraju da su neke odluke ipak išle na njihovu štetu, posebno kada je riječ o penalu koji je dosuđen za Real.

Oni smatraju da je Jose Gimenez napravio faul na Vinicius Junioru izvan šesnaesterca Atletica, a osim toga još je nekoliko situacija s kojim nisu bili zadovoljni.

Diego Simeone ipak misli da upotreba VAR tehnologije nije presudila derbi i da je bolji tim pobijedio.

"Inače ne govorim o VAR-u, to će donijeti dobro svima. Duboko sam ubijeđen da nismo izgubili zbog VAR-a", rekao je trener Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bila je ovo teška utakmica u kojoj su oni bili bolji od nas, snažniji. Odigrali su jako dobro i mi smo im na tome i čestitali", dodao je Simeone.

Igrači Atletica s druge su bili jako bijesni nakon odluka sudije i smatraju da su oštećeni u nekoliko situacija. Stvari se sada ne mogu vratiti nazad, Atletico je prepustio drugo mjesto Realu i morat će se okrenuti nastavku prvenstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi