Diego Simeone prekrižio dvojicu fudbalera

Napustit će klub u januaru

Diego Simeone prekrižio dvojicu fudbalera

Argentinski stručnjak na klupi Atletico Madrida Diego Simeone prekrižio je dva imena i oni će u januarskom prelaznom roku napustiti njegov tim, prenosi španski list AS. 

Atletico će u januaru morati da proda dva fudbalera kako bi ispunili uslove finansijskog Fair playja i kako bi mogli registrovati Diega Costu i Vitola. 

Na kraju je izbor pao na Nicolasa Gaitana i Kevina Gameira. Simeone više ne računa na ovu dvojicu fudbalera i oni će u januaru mjesecu potražiti novi klub. 

Podsjetimo, Gaitan je u klub stigao na ljeto prošle godine iz Benfice za 25 miliona eura, a ove sezone je ukupno skupio pet mečev ali se nije upisao u statistiku golova ili asistencija. S druge strane, Gameiro je također stigao na ljeto prošle godine i to iz Seville za 32 miliona eura, a ove sezone je upisao samo 27 minuta u španskoj La Ligi i očito da su mu dani odbrojani u Madridu. 

Osim njih dvojice, u konkurenciji su i Augusto Fernandez i Luciano Vietto te se i njima opasno trese stolica. 

Podsjetimo, Atletico će od januara mjeseca konačno moći kupovati nove fudbalere, a oni su svoju najveću kupovinu već obavili prije nekoliko dana kada su angažovali Diega Costu iz Chelseaja, ali ga neće moći registrovati prije januara. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi