Hamann uvjeren da Bayern do trofeja Lige prvaka: "Postoji samo jedan tim kojeg se trebaju plašiti"
Legendarni Nijemac imao je u prošlosti dosta kritika na račun Bayerna (Foto: EPA)

Čuveni fudbaler hvali ekipu Thomasa Tuchela

Hamann uvjeren da Bayern do trofeja Lige prvaka: "Postoji samo jedan tim kojeg se trebaju plašiti"

M. Šljivak

Legendarni njemački fudbaler Dietmar Hamann smatra da je Bayern u pravom trenutku ušao u formu i da bi Bavarci lako mogli doći do trofeja u Ligi prvaka.

Bayern pod Thomasom Tuchelom igra sezonu za zaborav. Ispali su iz Kupa, zaostaju 10 bodova za Bayer Leverkusenom u prvenstvu, ali usprkos svim nedaćama klub će igrati četvrtfinale Lige prvaka.

Prema mišljenju nekadašnjeg člana Bayerna i reprezentativca Njemačke Dietmara Hamanna, bavarska mašina se na vrijeme upalila. Uvjeren je da Bayern može daleko.

"Ponovo postoji optimizam u klubu. Došao je u najboljem trenutku, kada se odlučuje o trofejima", rekao je Hamann i nastavlja:

"Pobjeda od 3:0 nad Lazijom, Max Eberl kao novi član sportskog segmenta, vraćaju se igrači poput Gnabryja, Daviesa, Laimera i uskoro Comana. Konačno će nakon pet-šest mjeseci neka mjesta imati konkurenciju".

Oglasi

Uvjeren je Hamann kako Bayern može do naslova prvaka Evrope. Tvrdi da, osim Cityja, ne postoji tim kojeg se trebaju plašiti.

"Sada je najvažnije da pokažu šta znaju. Naravno, potrebna je sreća, ali ako Bayern iskoristi trenutak i izbjegne Manchester City i Real Madrid, imat će velike šanse za osvajanje Lige prvaka. Gledao sam utakmice drugih ekipa, osim Cityja ne postoji tim kojeg se trebaju plašiti", rekao je Hamann.

Hamann je kao fudbalski analitičar imao mnoštvo kritika u proteklim godinama prema rukovodstvu Bayerna. U jednom trenutku je bio baš žestok komentarišući lošu igru tima.

Dayot Upamecano je najveći problem Bayerna

Dietmar Hamann odavno je konstatovao da je francuski defanzivac Dayot Upamecano najveći problem Bayerna. I ove sezone je nekoliko puta skupo koštao bavarskog giganta.

"Upamecano je najveći problem. Previše griješi i nije pojačanje kakvom sam se nadao. Ali, ako ga stavi na klupu i tamo ostane duže, bit će mu teško vratiti samopouzdanje. Njih ne možeš dobiti sjedeći na klupi".

Oglasi

Zbog komentarisanja Bayerna Hamann je prije nekoliko godina ušao u javni sukob s tadašnjim sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Tvrdio je kako je Robert Lewandowski problem za Bayern.

"Lewandowski je po mom mišljenju problem za Bayern. Njegovo ponašanje na terenu mi nije jasno, ponaša se kao kampanjac. Nije bilo tako u prošlosti, sve se promijenilo njegovim dolaskom. Mora biti koristan, to je veliki problem."

Ove riječi su itekako uznemirile Salihamidžića. Poručio je javno Hamannu da šuti i da ne priča 'gluposti'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne mislim da je Robert Lewandowski problem za Bayern, ali mislim da je Didi Hamann problem za Sky. Ljudi na toj televiziji trebaju razmisliti o njegovom angažmanu. Lewa je odličan napadač i jedan od najboljih napadača svijeta. Reći da je kampanjac je najveća glupost koju sam čuo", izjavio je Salihamidžić.

Hamann ni godinama kasnije nije prestao s čestim komentarima nakon loših utakmice i jako je rijetko iznio ovako pozitivna mišljenja kao što je to radio pred nastavak sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

USABIH
Cetvrt finale 100% Bayern, Real, Manchester City, PSG nadam se prolazu : BVB, Inter, Porto, Barcelona Favorite je Manchester City, Bayern, Real ili Inter...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi