Digne potpisao petogodišnji ugovor s Evertonom

Raduje se novim izazovima

Digne potpisao petogodišnji ugovor s Evertonom

Francuski nogometaš Lucas Digne postao je i zvanično novi član Evertona.

Kao što se prethodnih dana i najavljivalo, Digne je nakon što je procijenio kako nema budućnost u Barceloni odlučio napustiti Camp Nou i svoju karijeru nastaviti u Engleskoj.

Lijevi bočni je danas potpisao petogodišnji ugovor sa Evertonom, a po dolasku u novi klub istakao je kako se raduje epizodi u Premier ligi.

"Ne bojim se igranja u Premier ligi. Uzbuđen sam, ovo je novi izazov za mene. Igranje u novoj zemlji, novoj ligi i velikom klubu kakav je Everton je sjajno", kazao je Digne na predstavljanju, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrao sam dobro u Romi i Barceloni. Napredovao sam mnogo kao igrač i kao osoba, igrajući sa najboljim igračima na svijetu."

Klub iz Liverpoola je prethodno u svoje redove doveo Richarlisona iz Watforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi