Dijamant blistao na debiju: Dva gola i asistencija!

Sjajan debi Edina Džeke

Dijamant blistao na debiju: Dva gola i asistencija!

M. Šljivak

Edin Džeko imao je debi iz snova u dresu Rome.

Bh. napadač je postigao dva gola, te je imao asistenciju u pobjedi Rome nad Sevillom (6:4) u prijateljskom meču na Olimpicu.

Mogao je Džeko već nakon nekoliko sekundi pogoditi mrežu Seville, ali je loše šutirao iz dobre pozicije.

Ipak, već u četvrtoj minuti Džeko je pogodio. Pobjegao je odbrani Seville, te je zakucao loptu iza leđa golmana Rica za vodstvo od 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži španskog tima. Lijepo je pogodio Torossidis za sigurnih 2:0.

Nekoliko prilika je bilo još tijekom igre u prvom poluvremenu, ali je sam finiš donio još dva gola u mreži tima iz Andaluzije.

Svoj drugi gol večeras Edin Džeko postiže u 42. minuti kada ga je poslužio Mohamed Salah za 3:0, da bi bh. reprezentativac samo dvije minute kasnije poslužio Radju Nainggolana, koji pogađa za 4:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon 10-ak minute igre u nastavku Vučica stiže do novog gola. Salah bježi odbrani i sjajno pogađa za velikih 5:0.

Novi gol u mreži Seville viđen je u 63. minuti. Dosuđen je penal, a Francesco Totti  pogađa za 6:0.

Uspjela je Sevilla preko Suareza u 72. minuti da smanji rezultat na 6:1,  da bi zatim španski tim uspio do kraja smanjiti rezultat na konačnih 6:4. Pogađali su Reyes, Coke i ponovo Suarez.

Edin Džeko je igru napustio u 61. minuti susreta, dok je Miralem Pjanić odigrao također odličan meč, a igrao je do 74. minute.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Sevilla 6:4


Edin Dzeko 1:0 Amazing Goal | AS Roma v... by zidanekrisz

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti