"Dijete je otišlo u Dortmund i to je razočaravajuće"
Foto - EPA

Ince iskreno o potezima Uniteda

"Dijete je otišlo u Dortmund i to je razočaravajuće"

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda Premiershipa Paul Ince ne može da vjeruje da Manchester United nije uspio da dovede Erlinga Haalanda u svoje redove.

Crveni đavoli bili su u pregovorima s 19-godišnjim napadačem. Na sastanak su išli menadžer Ole Gunnar Solskjaer i prvi čovjek kluba Ed Woodward, ali su na kraju odustali.

Razlog odustajanja je činjenica da nisu željeli da pristanu na uslove kontroverznog menadžera Mina Raiola, pa je Haaland na kraju završio u Dortmundu.

Paul Ince, koji je u prošlosti nosio dres Uniteda, ističe da je ovom klubu neophodan napadač svjetske klase.

"Ako žele da budu uz rame Cityju i Liverpoolu, onda im je potreban napadač svjetske klase. Imali su šansu da dovedu Haalanda, ali dijete je otišlo u Dortmund. To je veoma tužno. Veoma je dobar igrač koji može još dosta napredovati i ne možete dopustiti da vam takav fudbaler pobjegne", rekao je Ince i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razočaravajuće je to što ga nisu mogli dovesti. Moraju, moraju imati nekog ko zabija 20-25 golova po sezoni. Ima igrača za koje Ole smatra da ne bi trebali biti u klubu naredne sezone. Bit će dosta dolazaka i odlazaka i morat će to dobro izbalansirati".

Haaland je ove sezone u 33 odigrana meča za Salzburg i Borussiju postigao čak 40 pogodaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije