Eric Cantona sprema šokantan povratak u Manchester United

Legenda se vraća

Eric Cantona sprema šokantan povratak u Manchester United

E. Škorić

Legendarni Cantona mogao bi biti jedan u nizu velikih igrača koji će se vratiti na Old Trafford.

Francuz je jedna od najdobranijih legendi u povijesti Old Trafforda, a The Mirror piše da Unitedova hijerarhija razgovara o tome da ga vrati u ambasadorsku ulogu.

United već ima mnoštvo legendi među svojim ambasadorima, uključujući Bryana Robsona i Denisa Irwina, ali 'King Eric' je neko koga navijači obožavaju i sigurno bi bili oduševljeni njegovim povratkom u klub.

"Bog", kako su ga prozvali navijači Uniteda, bio je jedan od najvećih pojačanja u eri Sir Alexa Fergusona i sigurno da je utjecaj ovog kontroverznog nogometaša bio ogroman u Manchesteru.

Poznat po svojoj neobičnoj ličnosti, Cantona se 1992. godine preselio u United za koji je u pet godina postigao 82 gola i osvojio je četiri naslova Premier lige, dva FA kupa i tri Community Shielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši igrač Ole Gunnar Solskjaer trenutno je menadžer i u Manchesteru smatraju da bi klupske legende trebale biti dio kluba, pa samim tim i neponovljivi Cantona, čiji kung fu udarac u meču protiv Crystal Palacea niko ne može da zaboravi.

Tada je suspendovan na devet mjeseci, ali unatoč svemu, smatra se jednom od najvećih ikoga najtrofejnijeg engleskog kluba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti