Dilaver: GOŠK je kod kuće sjajan, ali mi idemo na pobjedu
Zeničanin je ove sezone najbolji strijelac ekipe iz Doboja kod Kaknja

Napadač Mladosti pred gostovanje u Gabeli

Dilaver: GOŠK je kod kuće sjajan, ali mi idemo na pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nisu ispunili primarni cilj u ovoj sezoni, a to je plasman u Ligu za prvaka. Ipak, do kraja ove, kao i prošle sezone igrat će pošteno i za čast kluba.

Narednu utakmicu ekipa Edisa Mulalića gostuje kod GOŠK-a, koji nakon dolaska Feđe Dudića na njihovo kormilo igra veoma dobro, posebno na domaćem terenu.

Najveća opasnost za odbranu ekipe iz Gabele u subotu će biti 28-godišnji napadač Haris Dilaver. Ovaj Zeničanin prošle sezone je svojim golovima ostavio Čelik u Premijer ligi, a ove sezone je prvi strijelac ekipe iz Doboja kod Kaknja sa sedam postignutih golova.

Dilaver je u razgovoru za SportSport.ba najavio narednu utakmicu svoga tima, te se osvrnuo i na rezultate u ovoj sezoni.

"Nakon pobjeda protiv Viteza i Borca, znatno rasterećenije dočekujemo naredne utakmice. Imamo 35 bodova, napravili smo finu razliku u odnosu na ostale ekipe u Ligi za opstanak, ali to ne znači da ćemo se opustiti u narednim utakmicama. Do kraja sezone igramo za naš klub i svakako da nam je cilj osvojiti što više bodova", ističe Dilaver.

GOŠK na domaćem terenu u posljednje vrijeme igra veoma dobro

"Oni imaju jednu dobru ekipu, mladog i talentovanog trenera, kod kuće su veoma nezgodni i svakako da u subotu neće biti lako. Oni su pod većim pritiskom nego mi, tako da nam to ide u prilog. Iako ćemo biti oslabljeni bez nekoliko kartoniranih i povrijeđenih igrača, očekujem jednu dobru utakmicu i naravno našu pobjedu. Imamo igrače, koji su sposobni pobijediti svaku ekipu, kako kod kuće, tako i u gostima", nada se napadač Mladosti.

Ostaje žal što nisu izborili Ligu za prvaka ove sezone

"Stvarno smo imali dosta nesreće u ovoj sezoni, mislim da imamo ekipu, te da smo svojim igrama zaslužili plasman u Ligu za prvaka, ali takav je fudbal. Kiksali smo protiv Slobode, onda nas je Zrinjski kod kuće pobijedio, to je iskoristio Radnik i na kraju oni su ovjerili plasman među šest najboljih ekipa. Siguran sam da ova ekipa Mladosti, ako ostane na okupu, sljedeće sezone može igrati važnu ulogu u Premijer ligi", ističe bivši napadač Čelika, Viteza i grčkog Plataniasa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao i prošle sezone u dresu Čelika, ove sezone je prvi strijelac Mladosti

"Nikada nisam krio, Čelik i Mladost su moji klubovi. Nakon što mi je istekao ugovor s Čelikom na kraju prošle sezone, a skoro svi igraču su napustili klub, nisam uspio pronaći inozemni angažman. Na poziv predsjednika Mušije odlučio sam ponovo obući dres kluba u kojem sam doživio neke od najljepših trenutaka u svojoj karijeri. Kada je u pitanju moja forma, mogu biti zadovoljan s dosadašnjim učinkom, vjerujem da ću do kraja sezone postići još koji gol, te doprinijeti dobrim rezultatima svoje ekipe", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver "ikona" navijača Mladosti.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi