Dilaver uvršten u tim kola poljske Ekstraklase

Igra sjajno u Lechu

Dilaver uvršten u tim kola poljske Ekstraklase

Bh. internacionalac Emir Dilaver izabran je u idealni tim 17. kola poljske Ekstraklase.

Dilaver, koji je ljetos stigao u Lech, odlično se snašao u Poljskoj i ove sezone je za tim iz Poznana odigrao gotovo sve utakmice, a novu sjajnu partiju pružio je u subotu protiv Wisle Plock.

Iako je po vokaciji desni bočni igrač, ovoga puta Dilaver je igrao na štoperskoj poziciji, a zahvaljujući visokoj ocjeni na kraju se našao u najboljem timu kola prema izboru zvaničnog sajta Ektraklase.

Osim Dilavera, u odabranom društvu još se nalaze: Malarz (Legia), Koj (Gornik), Kosakiewicz (Korona Kielce), Szwock (Arka), Krieiec (Arka), Kadzior (Gornik), Fraczczak (Pogon), Hamalainen (Legia), Piatek (Cracovia), Angulo (Gornik).

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Inače, Dilaver je rođen u Tomislavgradu 1991. godine, a prije nego što je došao u Lech nastupao je za Ferencvaroš i Austriju Beč. Ranije je izrazio želju da nastupa za nogometnu reprezentaciju BiH. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi