Dileme oko najboljeg igrača Ligue 1 nije bilo, ali znate li koliko je igrača PSG-a u najboljem timu?
Mbappe je imao sjajnu sezonu iza sebe

Kylian Mbappe je proglašen za najboljeg igrača Ligue 1 ove sezone

Dileme oko najboljeg igrača Ligue 1 nije bilo, ali znate li koliko je igrača PSG-a u najboljem timu?

S. Pašalić

Sezona u francuskoj Ligue 1 završava u petak kada se igraju sve utakmice posljednjeg 38. kola.

Praktično sve je još poznato, osim dileme ko će biti drugi putnik u niži rang, a ko će igrati doigravanje za opstanak.

Od samog početka prvenstva dileme oko novog prvaka praktično da nije ni bilo i PSG je opravdao ulogu velikog favorita.

Možda najveće iznenađenje je Lille koji je završio na drugom mjestu, dok će Lyon na kraju biti treći. Iznenađenje je i St. Etienne koji je završio na četvrtom mjestu i tako ostavio Marseille bez Evrope u narednoj sezoni.

Na kraju sezone je proglašen i najbolji tim lige, a čak šest igrača PSG-a se nalazi u ovom timu. Po dva igrača su iz Lillea i Lyona, dok je na desnom beku za najboljeg izabran igrač Strasbourga.

Za najboljeg igrača lige je izabran naravno Kylian Mbappe koji je i najbolji strijelac lige sa postignutih 32 gola, a taj broj se još može povećati ukoliko se mladi Francuz upiše u listu strijelaca u posljednjem kolu.

Ovako izgleda najbolji tim lige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

AmaRam4
Lahko vam je trpati u Francuskoj s ovakvim timom, vidjeli bi vas u Emgleskoj ne bi meda mogli pogotovvo Neymar, Mbbape je.mlad bice igracina,. a Neymar je debil nema. veceg, igra dobro nema sta, al malo grublji kad su prema njemu ne moze meda, samo se valja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi