Trener PSG-a komentarisao mogući dolazak Griezmanna u klub

Tuchel se oglasio

Trener PSG-a komentarisao mogući dolazak Griezmanna u klub

Francuski napadač Antoine Griezmann napustit će na kraju ove sezone Atletico Madrid, to je i zvanično objavljeno prije nekoliko dana.

Iako španski mediji vjeruju kako će karijeru nastaviti gotovo sigurno u Barceloni, pojavljuje se i mogućnost da će ipak završiti u PSG-u ili Manchester Cityju.

Ipak, čini se da od dresa Parižana ipak neće biti ništa, barem ako je vjerovati riječima trenera ovog kluba Thomasa Tuchela.

"Griezmann može igrati u bilo kojem timu na svijetu. Svakom treneru bi bilo zadovoljstvo da ga ima u ekipi, ali trenutno to nije realna opcija. Tražimo igrače sa određenim profilima, oni moraju biti realni. Trebaju nam defanzivni i počet ćemo od toga", kaže njemački trener.

Ako mu je vjerovati, onda je jasno da u igri za potpis Griezmanna ostaju samo Barca i City, ali mnogi smatraju da su tu stvari već riješene, odnosno da će on vrlo brzo i zvanično postati novi igrač Barcelone.

"Razočaran sam, nije me briga gdje će Griezmann"

Griezmann će u subotu odigrati posljednju utakmicu za Atletico Madrid.

Iako je u medijskim istupima često naglašavao kako je sretan u Atleticu i da mu transfer nije prioritet, francuski napadač na kraju je donio odluku da napusti Wanda Metropolitano po završetku sezone i okuša se na većem nivou.

Epilog je to razgovora koji je Griezmann u utorak poslijepodne vodio sa trenerom Diegom Simeoneom i sportski direktorom kluba Miguelom Gilom Marinom, a nekoliko sati kasnije sve je potvrdio i Atletico, pa je sama vijest izazvala veliko razočarenje među navijačima.

"Bilo je ovo pet predivnih godina. Hvala svima za sve što ste napravili za mene, zauvijek ćete biti u mom srcu", rekao je Griezmann u videoporuci objavljenoj na društvenim mrežama.

Nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi Atleticov prvi čovjek Enrique Cerezo, koji je u izjavi za medije u Španiji izjavio da je razočaran zbog poteza sjajnog napadača, te da ga nije briga gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Više sam razočaran nego ljut. Antoine je imao sjajnu budućnost u našem klubu sa titulama i pobjedama, ali poštujemo njegovu odluku. Odlučio je da se okuša u drugoj sredini i nije bilo mogućnosti da ga uvjerimo u suprotno", izjavio je Cerezo, a onda dodao:

"Gdje će nastaviti karijeru? Ne znam, nije me briga. Nikakvu ponudu nismo dobili dosad. Želja mi je da u novom klubu bude tretiran kao što je godinama kod nas", istakao je predsjednik Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi