Ispred kuće nogometaša Intera osvanula jeziva poruka, odmah se izvinio

Prijetnje defanzivcu

Ispred kuće nogometaša Intera osvanula jeziva poruka, odmah se izvinio

Edmir Škorić

Nakon što je s Interom izbacio Milan u polufinalu Lige prvaka, počeo je da vrijeđa gradskog rivala, a sada mu prijete navijači Rossonera.

Federico Dimarco objavio je poruku izvinjenja navijačima Milana na svom Instagramu u četvrtak kasno navečer nakon slavlja nakon što je Inter izbacio svoje rivale iz polufinala Lige prvaka u utorak navečer.

Krilni defanzivac Nerazzurra snimljen je s mikrofonom u ruci kako skandira protiv Milana na stadionu Giuseppe Meazza dok su igrači slavili s navijačima na tribinama, što je razbijesnilo Milaniste.

"Ko ne skače on je Milanist", bila je jedna od rečenica koju je Dimarco skandirao dok je slavio plasman u finale.

Kasnije te večeri na vratima Dimarcove kuće u Milanu izvješen je transparent širok nekoliko metara sa zastrašujućom porukom.

"Dimarco, nastavi igrati ili ćemo te natjerati da progutaš svoje riječi", koji je nekoliko minuta kasnije uklonjen, a incident sada istražuje lokalna policija, koristeći snimke CCTV-a kako bi identificirala odgovorne krivce.

Oglasi

Kao odgovor, Dimarco je objavio izvinjenje na svom Instagramu za svoje postupke nakon posljednjeg zvižduka polufinala Lige prvaka, koji je glasio: “U utorak navečer nakon utakmice prepustio sam se trenutku ludila. Želim se izviniti svim navijačima Milana koji su se osjetili uvrijeđenima".

Brza reakcija Dimarca koji se izvinio svim navijačima gradskog rivala

Iako navodno uznemiren onim što se dogodilo ispred njegove kuće, Dimarco će se pridružiti svojim saigračima kao i obično u petak dok se pripremaju za susret s Napolijem na stadionu Maradona koji se igra u nedjelju navečer.

Inter će 10. juna u Istanbulu igrati protiv Manchester Cityja za četvrti naslov evropskog prvaka, dok Građani žele da osvoje svoj prvi.

Nerazzurre očekuje i finale Kupa protiv Intera, ali i nastavak borbe za Top 4 i plasman u Ligu prvaka kroz Seriju A. Trenutno su treći sa 66 bodova i na pragu su da ostvare taj cilj, bez obzira na ishod finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanskom velikanu slijedi gostovanje kod Napolija u nedjelju, potom igraju s Fiorentinom finače Kupa, a onda dueli s Atalantom i Torinom u Seriji A prije nego će 10. juna odmjeriti snage sa jednom od najboljih svjetskih ekipa.

Mnogi City vide kao velikog favorita, ali Edin Džeko i saigrači će imati isuviše motiva, snage, želje i kvaliteta da pomrse račune Guaridolinoj četi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije