Inzaghi ga izveo iz igre, od nervoze nije mogao da gleda utakmicu, a kamere su sve snimile

Junak Intera

Inzaghi ga izveo iz igre, od nervoze nije mogao da gleda utakmicu, a kamere su sve snimile

Endin Čaušević

Inter se uspio plasirati u finale Kupa Italije jer je u sinoćnjem revanšu polufinala na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedio ljutog rivala Juventusa. U centru pažnje na kraju je bio junak sinoćnje utakmice koji nakon što ga je Simone Inzaghi izveo iz igre nije mogao uopšte ni gledati posljednje minute meča.

U prvoj utakmici koja se igrala u Torinu rezultat je bio 1:1, a sinoć je Inter na Meazzi uspio da dođe do minimalne pobjede i plasira se u veliko finale koje će se igrati u Rimu.

Inter je do pobjede došao u ranoj fazi utakmice kada smo vidjeli jedini pogodak, a iako je Juventus napadao u drugom dijelu i na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja na kraju su se domaći uspjeli odbraniti.

Odlučujući trenutak sinoćnje utakmice desio se u 15. minuti kada su domaći odigrali sjajnu akciju.

Barella je poslao loptu do Dimarca koji je izašao sam ispred golmana Juventusa nakon što je Edin Džeko majstorski "odvukao" dvojicu igrača i napravio prostor svom lijevom beku, a on je pogodio na kraju za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Inter je uspio do kraja da sačuva svoju prednost, a Simone Inzaghi je izmjenama u drugom dijelu uspio dodatno da zatvori sredinu terena i fokusira se na odbranu gola.

Oglasi

Inzaghi je u 78. minuti iz igre izveo i junaka Dimarca i umjesto njega na teren je poslao Gosensa, a kamere su u samom finišu utakmice snimile upravo Dimarca koji nije mogao ni gledati sami kraj meča.

Juventus je u sudijskoj nadoknadi svim silama krenuo po izjednačenje i stvorio nekoliko dobrih prilika, ali gola nije bilo. Dimarco to uopšte nije mogao da gleda i okrenuo je glavu i čekao samo da čuje posljednji sudijski zvižduk.

r/soccer - Footage of Federico Dimarco "watching" the last minutes of Inter-Juventus from the bench

Nakon što je sudija svirao kraj utakmice nastala je potpuna ludnica na Meazzi, a igrači Intera su znali kako da proslave plasman u veliko finale.

Inter će protivnika u finalu Kupa Italije saznati večeras nakon što se odigra revanš i drugog polufinala u kojem se sastaju Fiorentina i Cremonese.

Čini se da je i u ovom okršaju već sve riješeno jer je Fiorentina u prvom meču u gostima slavila sa 2:0. Večerašnji meč u Firenci počinje u 21 sat, dok je veliko finale na rasporedu 24. maja od 18 sati na stadionu Olimpico u Rimu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi