"Navodeći" slobodnjak: Sedmorica u živom zidu, lopta ide tri metra iznad gola, kad odjednom - čudo!

Udarac za izučavanja

"Navodeći" slobodnjak: Sedmorica u živom zidu, lopta ide tri metra iznad gola, kad odjednom - čudo!

Admin Čaušević

Slobodni udarci su izuzuzetno jako oružje u modernom fudbalu pogotovo ukoliko u timu imate majstora za slobodnjaka. 

Pojedini golovi iz slobodnih udaraca s punim pravom nose epitet "čudesnih" zbog načina na koji su postignuti ili putanje lopte na putu prema golu. 

Jedan od najčudnijih golova iz slobodnjaka postignut je u aprilu 2016. godine, a strijelac je bio Dimitri Payet. 

Payet se u Engleskoj zadržao svega dvije godine, ali i taj kratki period u West Hamu bio je dovoljan da pokaže o kakvom istinskom majstoru za slobodne udarce se radi. 

Mnogi ljubitelji engleskog fudbala ga pamte po sjajnom slobodnjaku protiv Manchester Uniteda, međutim majstorija protiv Crystal Palacea je zaista priča za sebe. 

Oglasi

Payet je šutirao sa oko 20 metara, u živom zidu je stajalo sedam igrača, lopta je išla visoko, da su navijači na tribini iza gola pomislili da će završiti iznad prečke. 

Međutim, odjednom je naglo skrenula i završila ispod prečke. Protivnički golman Hennessey jednostavno nije imao šansi, nije se uspio ni pomjeriti, a već je lopta bila u mreži. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Payet je na ljeto 2017. godine svim silama želio da se vrati u Marseille što mu je na kraju i uspjelo. Iako trofeja nema ni na vidiku ovom 34-godišnjaku je na Azurnoj obali očigledno najljepše.

Inače, Payet je odlično ušao u novu sezonu. Već je zabio pet golova, poseban je onaj protiv Lensa kada je maestralno zabio iz slobodnjaka te još jednom pokazao o kakvoj klasi se radi.

Top Komentari

King_Kenny
...majstorski sut,ali ovo je golmanov gol,losa procjena...sut u njegovu stranu,ne pretjerano jak da se ne moze stici...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi