Ronio suze na pressici, a izborom novog kluba je sve iznenadio
FOTO: EPA

Nastavlja karijeru tamo gdje je malo ko očekivao

Ronio suze na pressici, a izborom novog kluba je sve iznenadio

Haris Zilić

Iskusni 36-godišni Dimitri Payet pomalo je pao u zaborav ovo ljeto. Ostao je bez kluba nakon razlaza sa Marseillom i dugo vremena nije bilo špekulacija oko njegovog novog kluba, a danas iznenađenje.

Ovaj 36-godišnjak je heroj strastvene publike jedinog francuskog prvaka Evrope, omiljen je među navijačima i njegov odlazak je mnogim teško pao.

Na oproštajnoj pressici je pustio suzu, ispričao je da kako nije očekivao da ga Marseille otpusti te je i pustio suzu.

Payet karijeru neće nastaviti u Evropi nego u Brazilu.

Kultni klub Vasco de Gama objavio je na zvaničnim kanalima da je Payet njihov novi fudbaler.

Oglasi

Tako će iskusni fudbaler kojeg pamtimo po sjajnim partijama u dresu West Hama fudbalski put nastaviti daleko od Starog konitnenta.

Pored West Hama i Marseillea u karijeri je još nastupao za Lille, Saint-Etienne, Nantes i Le Havre, dok je imao epizodu i u Exclesioru sa otočja Reunion čije državljanstvo također ima.

Payet je znao oduševiti majstorijama na terenu, potezima koji su ostavljali bez daha.

Nakon svega čudi pomalo činjenica da karijeru nastavlja van Evrope i da nije uspio pronaći dogovor ni s jednim klubom iz Liga petice, posebno iz Francuske.

U Vascu su sa velikom euforijom dočekali transfer Payeta

Uvjereni su da će dolazak ovog fudbaler imati pozitivan šok na ekipu, ali i rezultate tima.

Dimitri Payet u karijeri je odigrao i 38 utakmica za reprezentaciju Francuske i postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi