Dinamo slomio otpor gostiju na Maksimiru, strijelca nije teško pogoditi
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo slomio otpor gostiju na Maksimiru, strijelca nije teško pogoditi

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama poveli su sa 1:0 pred kraj prvog dijela utakmice 1. kola Konferencijske lige protiv Astane.

Dinamo je favorit na Maksimiru, tako se od početka postavio, bio nešto konkretniji od gostiju, pa zasluženo na poluvremenu vodi sa 1:0.

Petković iz penala u 43. snažno loptu šalje pod prečku Astane za slavlje na Maksimiru. Iako je sudija pustio da se akcija nastavi nakon što je Darboe nagazio Ljubičića u svom šesnaestercu, VAR je promijenio odluku, pa je dosuđena najstroža kazna.

Imao je Dinamo zicer već u 4. minuti. Baturina je sve dobro uradio i pronašao Bulata, koji daje idealno za Emrelija, a ovaj sa tri metra ne uspijeva postići gol.

Imali su Modri još neke šanse do kraja prvog dijela, ali samo je Petkovićev udarac s 11 metara na kraju odsjeo u mreži.

Oglasi

DINAMO - ASTANA 1:0 (Petković 43.-11m)

DINAMO: Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Bulat - Emreli, Baturina, Vidović - Petković

ASTANA: Čondrić - Bejsebekov, Harojan, Amanović - Hovhanisjan, Lončar, Ebong, Ouerega, Vorogovskij - Tomasov, Darboe

Osim Dinama i Astane u grupi C su još Viktoria Plzen i Ballkani, a tamo je nakon 45 minuta rezultat 0:0. Česi su izraziti favoriti, ali nikako da povedu.

Interesantno da je u terminu od 21h na programu sedam utakmica Konferencijske lige, a na samo dvije su pali pogoci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osim gola na Maksimiru, viđena su čak četiri u Tel Avivu gdje Maccabi sa 3:1 vodi protiv Breidablika sa Islanda, s kojim se ranije u Evropi susreo i HŠK Zrinjski.

Kada smo već kod prvaka BiH, ne možemo da ne spomenemo historijsku pobjedu nad AZ Alkmaarom. Podsjetimo da je bh. tim gubio 0:3 u Mostaru, a na kraju slavio s 4:3.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi