On je 'šapnuo' Livakoviću da napusti Dinamo i ode u Fenerbahče - Neće im biti drago kada čuju ko je
(AP Photo/Patrick Post)

Savjet je prihvatio

On je 'šapnuo' Livakoviću da napusti Dinamo i ode u Fenerbahče - Neće im biti drago kada čuju ko je

Midhat Šljivak

Dominik Livaković pojačao je ovog ljeta turski Fenerbahče. Nakon osam godina napustio je zagrebački Dinamo, a savjet za odlazak mu je dao niko drugi do Luka Modrić.

Dominik Livaković je odlučio napustiti Dinamo. Odabrao je karijeru nastaviti u Fenerbahčeu i kaže da nije pogriješio. Prilikom odabira kluba tražio je savjet od Luke Modrića.

"Savjet Luke Modrića mi je definitivno pomogao u izboru kluba", rekao je Livaković i nastavlja:

"Pitao sam Luku za mišljenje. Rekao mi je da je Fenerbahče dobra opcija i klub u kojem se svake sedmice može igrati na vrhunskom nivou. Ali, ponavljam, ogromna želja rukovodstva kluba da me vidi u Fenerbahčeu je ono što me impresioniralo i privuklo".

"Prvi kontakt desio se u maju, pred početak ljetnog prijelaznog roka. Predsjednik Ali Koč me pozvao i rekao mi da bi me željeli vidjeti u klubu. Ta ideja mi je privukla pažnju jer sam znao kako je to veliki klub i kakvi su navijači u Turskoj. Fenerbahče je kao religija.

Oglasi

Nije ni slutio šta ga čeka u Istanbulu. Iznenađen je veličinom grada.

"Znao sam da je Istanbul veliki grad, ali tek kad dođeš ovdje shvatiš istinsku veličinu. U klubu su me odlično prihvatili."

Zašto je transfer toliko dugo potrajao. Svi su ga očekivali u Istanbulu još prije dva-tri mjeseca.

"Nije do mene. Dinamo me je želio zadržati do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka", poručio je Livaković.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dominik Livaković je debitovao za Fenerbahče proteklog vikenda i primio je dva gola, no njegov tim je shvatio zahvaljujući Edinu Džeki.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi