Direktoru Osijeka žestoka kazna za prozivanje sudija poslije Dinama
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Susret koji je donio mnogo bure u HNL-u

Direktoru Osijeka žestoka kazna za prozivanje sudija poslije Dinama

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je nedavni međusobni susret Osijeka i Dinama, a Modri iz Zagreba su sa dva penala pred sami kraj meča slavili 3:2.

Mnogo bure donio je susret Osijeka i Dinama nedavno, a Modri iz Zagreba su sa dva penala pred sami kraj meča slavili 3:2.

Domaći su 'rigali' vatru nakon meča, smatrajući da su žestoko oštećeni i nisu birali riječi.

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević je čak kazao da su sudije Bebek i Zebec ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet.

"Sram ih može biti. Svi koji smo igrali nogomet i šutnuli nekad loptu znamo da nema govoa o penalima. Prvi je bio van 16 metara, a kod drugog nema govora o penalu, lopta je već otišla.

Oglasi

Zanimljivo da su komisije HNS-a kasnije tvrdile da su odluke sudije bila ispravne, a sada je Kulešević kažnjen sa zabranom obavljanja funkcije mjesec dana, a tu se uključuje i zabrana ulaska u svlačionicu te službene prostorije i pristup klupi za rezervne igrače.

Dodatno će uplatiti 2.000 eura u kasu Saveza.

"Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura.", stoji u odluci.

Trener Osijeka Stjepan Tomas kažnjen je sa 1.5000 eura koje mora uplatiti u kasu Saveza.

Prvenstvo u HNL-u itekako je zanimljivo.

Oglasi

Hajduk je jučer poražen kod Gorice 2:1, iako su Splićani bili favoriti.

Sada je Hajduk i dalje lider te ima 15 bodova na svom kontu, Rijeka i Dinamo po 15, ali Dinamo i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U narednom kolu Hajduk dočekuje Lokomotivu Dinamo ide Rudešu, a Rijeka će na megdan Slaven Belupu.

01.10. to jest u desetom kolu igra se veliki derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi