Dinamo bogato nagrađuje igrače za svaki osvojeni bod u Ligi prvaka
Dobar motiv za igrače Dinama

Zagrebački tim će lako pokriti troškove premija

Dinamo bogato nagrađuje igrače za svaki osvojeni bod u Ligi prvaka

S. Pašalić

Dinamo Zagreb će u srijedu odigrati prvi meč grupne faze Lige prvaka.

Prvak Hrvatske je kroz kvalifikacije izborio svoje mjesto u ovom takmičenju, a posljednja prepreka je bila norveški Rosenborg.

Sada je Modri nalaze u grupi C zajedno sa Manchester Cityjem, Shakhtarom i Atalantom, a upravo će italijanski predstavnik u srijedu gostovati na Maksimiru.

Igrači Dinama su već dobili premije za prolazak u grupnu fazu, a sada će imati priliku da zarade i dodatni novac za osvojene bodove i u grupi, pišu Sportske novosti.

Najvažniji igrači Dinama, koji su i donijeli ovom klubu Ligu prvaka su dobili 120.000 eura bruto, a oni koji su manje igrali su dobili i nešto manji iznos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada će bh. igrači Amer Gojak i Izet Hajrović, te njihovi saigrači dobiti po 50.000 eura za svaku pobjedu u grupnoj fazi, odnosno 30.000 eura za svaki osvojeni bod.

U Ligi prvaka se za svaku pobjedu dobija 2.7 miliona eura, a za svaki bod 900.000 eura pa Dinamu neće biti teško da pokrije troškove premija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi