Iz Gradine poručuju: Režirani scenarij i greške sudije za kraj!
Foto: Facebook/OFK Gradina

Klub iz Srebrenika je uz saopštenje objavio i snimak spornih situacija

Iz Gradine poručuju: Režirani scenarij i greške sudije za kraj!

Gradina je u utakmici 27. kola Druge lige FBiH poražena na svom terenu od Svatovca sa 2:1, a u klubu iz Srebrenika su bili izuzetno ogorčeni dešavanjima u ovom duelu.

Treba istaći da u Gradini smatraju da nije problem bio samo u posljednjoj utakmici, već da se kroz čitavu sezonu ponavljaju neregularnosti, pa su se u klubu iz Srebrenika odlučili oglasiti saopštenjem za javnost.

Saopštenje OFK Gradina Srebrenik prenosimao u cjelosti:

"OFK Gradina Srebrenik dostavlja javnosti isječke sa utakmice odigrane u subotu protiv Svatovca, koji su samo šlag na tortu za kraj ove sezone i svih manipulacija sa imenom našeg kluba.

U utakmici bez ikakvog rezultatskog značaja sudijsku trojku činili su Ćulap - Mehanović - Grgić, a pojedinci su se morali pobrinuti da i ovaj put unište jednu lijepu fudbalsku predstavu.

Nakon scena viđenih na gostujućim terenima kao što su Banovići, Kalesija, Priluk, gdje su suci morali rješavati pobjednika, ovaj put su svoje prilike pojedinci uspjeli iskoristiti i u Srebreniku - gdje su očigledno vidjeli da su tokom sezone svi bili fer i korektno dočekani, pa su uvidjeli da mogu raditi šta i požele.

Ovim putem se zahvaljujemo gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri i čestitamo im na osvojenim bodovima, a pohvaljujemo i suđenje pomoćnog suca Grgića na kojeg se kolega preko puta mogao ugledati, te mu se izvinjavamo ako se susreo sa bilo kakvim neugodnostima pojedinaca.

U nastavku pogledajte pogodak Mustafića i nevjerovatnu odluku pomoćnog suca Mehanovića koji poništava regularan pogodak, kao i gol Svatovca koji je postignut iz sumnjive situacije.

Dodajmo i to da je prosjek godina naše ekipe u ovoj utakmici bio nešto veći od 22 godine, a ovi mladi momci svoj put i poštenu borbu na terenu nastavljaju već u srijedu na gostovanju u Seoni.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Pozivamo naše navijače da nam pruže podršku i budu uz nas kao i tokom cijele ove sezone."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi