Kreće izgradnja najskupljeg stadiona u državi: Izgled je impresivan, a poznata je i težina projekta

Spreman će biti do 2025. godine

Kreće izgradnja najskupljeg stadiona u državi: Izgled je impresivan, a poznata je i težina projekta

H. Zilić

Jugoistočna Evropa će dobiti još jedan moderan stadion.

Riječ je o "Dinamo Areni" stadionu Dinama iz Bukurešta i imat će kapacitet 25.000 sjedećih mjesta.

Uzimajući u obzir cijelokupnu infratstrukturu sa pratećim sadržajima to će biti najskuplji stadion u državi, a njegova gradnja procjenjuje se na 100 miliona eura.

Pored modernog izgleda i ispunjavanja svih standarda UEFA-e, oko stadiona će se izgraditi novi park, zatim parking, tržni centar, a u planu je i pomoćni teren, tako da će Dinamo dobiti jedan kompletan fudbalski i sportski centar.

Izgradnja bi trebala biti gotova na ljeto 2025. godine.

Dinamu ne ide dobro ove sezone, prijeti im ispadanje u Ligu 2, ali rezultati neće puno uticati na novi infrastrukturni plan.

U cilju je da na stadionu neke od utakmica igra i reprezentacija Rumunije, ali također da stadion bude domaćin nekim bitnijim utakmicama u Rumuniji kao što su finale Kupa ili finale Super Kupa.

Nakon Nacionalne Arene u Bukureštu, novog stadiona Cluja, Rumunija će dobiti još jedan savremeni stadiona po čemu će biti korak ispred svih po tom pitanju kada je u pitanju ovaj dio Evrope.

Top Komentari

Trpim
Možda se i kod nas kakva šupa složi za 25.000 gledaoca i tamo za 75 godina. Treba biti optimista i umrijet u Nadi.
3 0
durgutajdin
Taman se ponada da se kod nas gradi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi