Velikan je na izdisaju, ali navijači ga drže u životu: Obezbijedili su čak i plate igračima

Dinamo iz Bukurešta grca u dugovima

Velikan je na izdisaju, ali navijači ga drže u životu: Obezbijedili su čak i plate igračima

E. Škorić

Rumunski klub Dinamo iz Bukurešta je prije četiri dana predstavio novi dres.

Ovaj dres je poseban, budući da je na njemu ispisano gotovo 2.000 imena navijača koji su plaćali iz svog džepa po 490 eura kako bi pomogli svom klubu u najtežem periodu.

Dinamo je svoju posljednju titulu rumunskog prvaka osvojio 2007., posljednji trofej još tamo 2012. (Kup Rumunije), ali nedostatak zlatnine trenutno je najmanji problem njegovim navijačima.

Rumunski velikan godinama grca u dugovima, ali navijači nisu digli ruke od njega. Štaviše, na sve načine žele da ga vrate u vrh.

Dinamovi ultrasi su prošle godine otkupili 10 posto dionica u borbi protiv bankrota, te su skupili 100.000 eura kako bi se nogometašima podijelile plate.

Nastavljaju svoju borbu zajedno s klubom, promocijom novog dresa na kojem su desetine hiljada imena vjernih navijača koji su platili novac za bolje sutra velikana koji nikako da stane na noge.

Prošlu sezonu klub je završio sa 27 bodova na 14. mjestu i jedva se spasio ostanka, te je već godinama u sjeni Cluja, FCSB (Steaua) i mnogih drugih i manjih timova u Rumuniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi