Kultni klub pred zidom: Morat će promijeniti ime i grb

Navijači su im među najvatrenijim

Kultni klub pred zidom: Morat će promijeniti ime i grb

H. Zilić

Još jedan kultni klub je pred zidom i čini se da moraju u radikalne promjene.

Dinamo Bucharest ove sezone vodi grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih u Rumuniji, a kako stvari stoje igrat će play out za opstanak, međutim to nije glavni problem.

Klub iz Buchuresta se nalazi u pravnim i administrativnim problemima i teško da mogu naći izlaz iz te krizne situacije.

Čelnici kluba najavili su moguću promjenu grba i imena kluba što se svakako ne sviđa navijačima jer smatraju da bi klub izgubio svoj historijski identitet, a navijači Dinama su među najvatrenijim u Rumuniji.

Sličnu sudbinu je doživjela Steaua Bucharest, bivši prvak Evrope je morao nastaviti takmičenje sa novim imenom FCSB kako ne bi doživio najgori scenarij izabcivanjem u niži rang, dok su navijači odmah odgovorili i formirali klub pravog i kultnog imena Steaua Bucharest.

Da li slična sudbina čeka Dinamo saznat ćemo u narednom periodu, a ovome dodajmo da je i treći velikan iz Bucharesta bio u finasijskim problemima, riječ je o Rapidu, no nije bilo toliko drastično kao u slučaju Steaue i Dinama. Istina, imao je Rapid par sezona rezultatske krize, ali brzo su se konsolidovali i danas su stabilan prvoligaš.

Na kraju dodajmo da Dinamo u svojim vitrinama ima 18 titula prvaka Rumunije i 13 trofeja za osvajača Kupa Rumunije. Dva puta su osvojili Super Kup Rumunije, jednom Liga Kup, a 1984. godine igrali su polufinale Kupa šampiona današnje Lige prvaka gdje su eliminisani od kasnijeg prvaka ekipe Liverpoola.

Top Komentari

Dragan_B
Razlozi ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi