Ostao sam na ogradi nakon što mu je klub prvi put ispao u 2. ligu: "Dio mene je danas umro"

Očajni navijač slavnog tima iz Bukurešta

Ostao sam na ogradi nakon što mu je klub prvi put ispao u 2. ligu: "Dio mene je danas umro"

E. Škorić

Teško neko može razumjeti tuđu tugu i neke stvari morate da osjetite na sopstvenoj koži da biste znali koliko je zaista bolno.

U životu postoje momenti sreće i tuge, nekada ne skidate osmijeh s lica, a već sutra ronite suze i pitate se da li sve ima smisla. A navijaču slavnog rumunskog kluba Dinama iz Bukurešta sve je obojeno u sivo otkako je njegov tim ispao u 2. ligu.

Prvi put od osnivanja je Dianmo ispao u drugu ligu, a jedan navijač rumunskog velikana ostao je na ogradi, raspravljajući se sa policijom koja je inzistirala da ode.

"Ostavite me na miru, ne znate kroz šta prolazim. Posvađao sam se s majkom i sa svojom ženom. Možete me prebiti i napisati mi kaznu, ali ja odavde ne želim da idem. Dio mene je danas umro, vi to nikada neće moći da razumijete. Radite šta hoćete, udarajte me i kaznite, ali ja ne idem s ovog mjesta", vikao je očajni navijač.

Ove scene zabilježene su sinoć pošto je u doigravanju za ostanak Dinamo na svom stadionu odigrao 1:1 s Clujom, a to nije bilo dovoljno s obzirom da je poražen s 2:0 u prvoj utakmici.

Cluj se plasirao u Prvu ligu zajedno sa Chindia Targoviste, dok su Concordia i Dinamo od naredne sezone u 2. ligi.

Predviđa se propast slavnog kluba koji se nalazi u teškoj situaciji i koji se već nekoliko sezona borio za opstanak, iako je nedavno najavljena gradnja novog stadiona u Bukureštu.

Igrači Dinama jučer su u pratnji policije otpraćeni kući jer su bijesni navijači imali želju da se obračunaju s njima, nezadovoljni naravno situacijom i činjenicom da će klub prvi put biti drugoligaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi