Dinamo doveo pojačanje od dva i po miliona dolara

Kuščević stiže u Maksimir

Dinamo doveo pojačanje od dva i po miliona dolara

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo blizu je dogovora sa Leeds Unitedom oko prodaje talentovanog štopera Joška Gvardiola.

Engleski velikan ponudio je 22 miliona eura za ovog tinejdžera i 20 procenata od naredne prodaje i vrlo lako bi se moglo desiti da Gvardiol ode u Englesku.

A kao zamjena u Dinamo stiže momak interesantnog imena. Čileanac Benjamin Kuščević bit će novo pojačanje Modrih, koji su dogovorili njegov dolazak iz ekipe Universidad Catolice.

Kuščević, koji ima hrvatske korijene, potpisat će petogodišnji ugovor sa Dinamom. Čileanski tim inkasirat će dva i po miliona dolara i dobit će 15 procenata od naredne prodaje.

Ovaj fudbaler iza sebe ima interesantnu karijeru. Rođen je u Čileu, porijeklom je iz Hrvatske, a sa 15 godina je postao član Real Madrida.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, tamo se zadržao samo jednu godinu. Vratio se u ekipu Universidad Catolice i već pet godina je standardan član tima.

Prošao je sve omladinske selekcije Čilea i upisao je i jedan nastup za seniorski tim.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi