Pomalo nestvarna zarada Dinama na transferima u posljednjih pet godina

Odavno pomjeraju granice za ovo područje

Pomalo nestvarna zarada Dinama na transferima u posljednjih pet godina

S. Mlaćo

Zagrebački Dinamo već odavno je priča za sebe kada su transferi u pitanju.

Modri prave velike transfere, nogometaši su na cijeni, a u proteklih pet godina na istim su zaradili čak 150 miliona eura.

Jacek Kuliga koji se bavi skautiranjem mladih talenata odlučio je analizirati Modre i njihov rad. Došao do je nevjerovatnih cifri, te je jasno da Dinamo na Balkanu pomjera granice.

Najveći transfer od 2015.godine bio je onaj Marka Pjace u Juventus za 23 miliona eura, a tu su i Dani Olmo (21 miliona eura), Filip Benković (15 miliona eura), Marko Rog (14 miliona eura), Josip Brekalo (10 miliona eura), Nikola Moro (8,5 miliona eura), te Ivan Šunjić (8 miliona eura).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaista se radi o velikom poslu koji Modri rade već godinama, a najveće zasluge svakako ide Zadravku Mamiću, alfi i omegi koji se zbog bijega od hrvatskog tužilaštva nalazi se u našoj zemlji, tačnije Hercegovini.

Mamić i dalje drži sve konce u Dinamu, a pokazao se kao čovjek za velike stvari.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
A mi cekamo da se neko plasira u grupnu fazu, ako Bog da, kada se jedna od nasih ekipa plasira u evropu dosegnut cemo i mi neku novu dimenziju. Nadam se barem, jer kod nas igru nose igraci koji imaju 30+ godina... ;(
4 1
kostro
Mamic-Institucija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi