Dinamo doveo veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka
Foto: gnkdinamo.hr

Novo ime na Maksimiru

Dinamo doveo veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka

Iako sezona još traje, za zagrebački Dinamo je prijelazni rok već počeo.

Modri naredne sezone žele napasti Ligu prvaka i u skladu s tim uveliko rade na jačanju igračkog kadra, a po uzoru na veće klubove, izbjegavaju mogućnost neke brze i nategnute kupnje na ljeto i pregovora i zadnji čas.

Zagrepčani vode pregovore s nekoliko potencijalnih pojačanja, a od večeras je i definitivno da će Dinamov dres u sljedećoj sezoni nositi Portugalac Ivo Pinto, kojem je to ujedno i povratak na Maksimir.

Posljednju sezonu Pinto je proveo u redovima Norwicha koji je izborio plasman u Premier ligu, ali obzirom da mu ovaj engleski tim nije ponudio novi ugovor, na kraju je prihvatio poziv iz Dinama s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Jako sam sretan što sam ponovno u Dinamu, lijepo se osjećam i ovo je važan trenutak za mene i moju karijeru. Proveo sam lijep period u Norwichu, drago mi je što se klub vratio u Premier ligu nakon tri godine i to je nešto posebno. Mi smo sada ponovno zajedno, vratio sam se i veselim se nastupima u dresu Dinama. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao ekipi i klubu u ostvarivanju novih uspjeha", rekao je Pinto.

Kada je stigao poziv Dinama nije mnogo razmišljao.

"Kada sam dobio ponudu od Dinama, trebala mi je jedna minuta da kažem da i vratim se na mjesto koje mi je nekoć bilo dom i sada mi je opet dom. Zato sam sretan", poručio je.

Pinto je, dakle, u Dinamo došao kao slobodan igrač, a s obzirom da njegovim dolaskom Dinamo trenutno ima tri opcije na poziciji desnog beka, za očekivati da će tokom ljeta klub prodati Petra Stojanovića.

Dinamov dres ovaj 29-godišnji fudbaler je prethodno nosio u razdoblju od 2013. do 2016. godine. Na Maksimiru je ostavio odličan dojam, bio je jedan od najboljih igrača u ekipi koja je igrala Ligu prvaka, pa rušila i veliki Arsenal.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kroz karijeru je, između ostalog, nastupao još za Cluj, Rio Ave, Porto, Leiriju... Jedno vrijeme bio je i reprezentativac Portugala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ipak draze su mi i ustase od one zvezde odurne fuj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi