Dinamo Hajduku priredio poniženje za samo 45 minuta

Splićani na nogama

Dinamo Hajduku priredio poniženje za samo 45 minuta

E. Škorić

Fantastični Dinamo na Maksimiru trenutno ima uvjerljivu prednost protiv Hajduka, koji teško da može bilo šta da uradi do kraja utakmice.

Tek je poluvrijeme susreta koji je počeo u 15 sati, a Dinamo u duelu 23. kola HNL-a vodi sa 3:0.

Modri su u derbi ušli sa osam bodova prednosti u odnosu na rivala iz Splita, a sada će ta prednost očito biti i veća.

U utakmici kada je Hajduku odgovarala samo pobjeda, Hajduka skoro da nema na terenu.

Dinamo je već u petoj minuti imao šansu preko Ivanušeca, ali je Sentić odbranio. No, samo tri minute kasnije Perić centrira, Ademi prima loptu i iz okreta sa šest metara zabija za 1:0.

Dvije minute kasnije Martin Baturina je iz voleja s desetak metara matirao Sentića. Uslijedile su još neke šanse za Modre, a onda novi hladan tuš za Splićane.

Igrala se 38. minuta kada je Baturina povukao kontru i proigrao Ivanušeca, koji je pretrčao tri igrača Hajduka i od stative sjajno loptu poslao u mrežu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ima još da se igra, sve je u nogometu moguće, ali Hajduk kako je odigrao 45 minuta, zaista nema čemu da se nada.

Vidjet ćemo hoće li mu Dinamo još kojim golom nanijeti još teži poraz ili će splitski bili uspjeti barem da ublaže trenutnu katastrofu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ko jos ajduk smatra ozbiljnim klubom? Oni su kao nasi skretnicari poznatiji kao nk pomozi ba. TZV klub kojim upravljaju narkomani sa tribine. SMIJURIJA!!!
2 3
Tutumaca
Moj glupko nit si bio u splitu nit znas tu gamad sto vodi klub godinama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi