Dok Hrvatska bruji o Hajdukovom "ako" poslu, Dinamo je završio dva sjajna i sad čeka potvrdu trećeg!
Dinamo je poslao i službenu ponudu za sjajnog Slovenca Adama Gnezdu Cerina

Stižu pojačanja na Maksimir

Dok Hrvatska bruji o Hajdukovom "ako" poslu, Dinamo je završio dva sjajna i sad čeka potvrdu trećeg!

Admin Čaušević

Transfer planovi i realizovani poslovi Dinama su uglavnom u sjeni glasina o potezima koje namjerava ostvariti Hajduk, odnosno mogućeg dovođenja istinskih zvijezda poput Edina Džeke i Ivana Rakitića.

Džeko i Rakitić bi od sljedeće sezone mogli zaigrati u Hajduku, ali daleko od toga da je njihov dolazak gotova stvar, pogotovo jer slijede pregovori sa Fenerbahčeom i Al-Shababom.

Do sada se uglavnom planovi Hajduka zasnivaju na tome "ako dođu Džeko i Rakitić", dok sa druge strane Dinamo nekako radi u tišini i završava sjajne poslove.

Trenutno hipotetičke teze u suštini i ne znače da Džeko i Rakitić neće doći na Poljud, ali sigurno je da njihov eventualni dolazak sigurno neće doći preko noći.

Ipak, obojica igrača imaju izuzetno visoke ugovore sa aktuelnim klubovima pa bi cijela administrativna procedura mogla potrajati.

Sa druge strane Dinamo je već završio dva sjajna posla. Raul Torrente će biti dugo iščekivano pojačanje u odbrani. Ljekarski pregled je već zakazan za srijedu.

Oglasi

Sergeju Jakiroviću su bila prije potrebna pojačanja u posljednjoj liniji, a Torrente će biti taj od kojeg će se u novoj sezoni očekivati velike stvari.

Velika stvar za Dinamo u cijelom poslu oko dovođenje 22-godišnjaka je da on na Maksimir stiže potpuno besplatno jer mu je istekao ugovor sa Granadom.

Aktuelni prvak Hrvatske je završio još jedan veliki posao, odnosno dovođenje Marina Šotičeka, novog velikog talenta hrvatskog fudbala i sjajno krilo iz Lokomotive.

Navodno je riječ o transferu vrijednom nekoliko miliona što potvrđuje planove Dinama da nastavi biti razvojni projekat za velike talente koje će kasnije unovčiti.

Treći posao kojeg Dinamo planira završiti što prije je dovođenje Slovenca Adama Gnezde Čerina koji igra briljantno na Evropskom prvenstvu u dresu Slovenije.

Modri su već poslali ponudu na adresu Panathinaikosa i sada čekaju odgovor. Čerin bi sigurno bio ogromno pojačanje, možda i najveće za Dinamo.

Inače, u Zagreb je već stiglo jedno ogromno pojačanje, tačnije vratilo se. U pitanju je Marko Pjaca. Vatreni je već obavio ljekarske preglede i čeka se zvanična potvrda transfera.

Pjaca se nalazi na odmoru, a čim se vrati u prijestolnicu čeka ga potpis, zvanično predstavljanje i priključak novim saigračima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi