Sve u jeku velike vijesti o Džeki: Gattuso je tek danas shvatio gdje je došao!
Foto: Cropix

Atmosfera za pamćenje

Sve u jeku velike vijesti o Džeki: Gattuso je tek danas shvatio gdje je došao!

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je održao otvoreni trening, a scene sa pomoćnog terena travnjaka su na neki način otvorile oči italijanu u koji klub je došao. Istovremeno je stigla i velika vijest za navijače Splićana vezana za Edina Džeku.

Malo je potrebno navijačima Hajduka da počnu sanjati, a danas su po ko zna koji put pokazali koliko im zapravo znači bijeli dres splitskog velikana.

Gattuso je dozvolio da kapije za trening budu otvorene. Pola sata prije starta treninga tribina je bila popunjena, dok je gužve bilo i u obližnjim ulicama.

Kada su prvotimci izašli na teren automatski je počela pjesma Torcide. Najvatrenije pristalice Splićana imaju samo jednu želju, potvrđuje to i njihovo skandiranje: "Hoćemo titulu".

Gromoglasna podrška nije mogla proteći ni bez pirotehnike, a odlično navijanje nije omelo Gattusa i njegove izabranike koji su bili maksimalno fokusirani.

Radio je Talijan u klubovima koji inače imaju vatrene navijače poput Napolija i Marseillea, ali teško da je ikada igdje doživio scene kao danas na pomoćnom terenu Poljuda.

Oglasi

Možda je i današnja ogromna podrška tek otvorila oči Gattusu da shvati u kakav klub je stigao i koliko je navijačima Hajduka stalo do uspjeha. Današnje scene će mu sigurno poslužiti kao dodatna motivacija.

Sjajan podrška za igrače Hajduka na otvorenom treningu; Foto: Cropix

Inače, otvoreni trening se održavao u jeku velike vijesti o Edinu Džeki koju je objavio poznati i uglavnom pouzdani talijanski insajder, Nicolo Schira.

Schira piše da je Džeko sve bliže Hajduku te da su mu Splićani pripremili jednogodišnji ugovor. Istovremeno je Sarajlija rekao "da" transferu na Poljud.

Džeko je ugovorom vezan za Fenerbahče i sada je na Splićanima da pokušaju pronaći dogovor sa velikanom iz Istanbula, ali sve sluti na izvjesnu realizaciju transfera.

Oglasi

Hajduk u svojim redovima ima niz zvučnih imena kao što su Ivan Perišić i Marko Livaja te bi dolazak Džeke definitivno bio šlag na tortu.

Osim toga učestalo se piše i dolasku Ivana Rakitića koji je odlučio ostati zakopčan do grla u posljednjem intervjuu na pitanje o Hajduku.

"Znam da sve to zanima, ali na odmoru sam nemam trenunto šta da kažem na tu temu", rekao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, Gattusov Hajduk je već odigrao jedan pripremni meč ove sezone savladavši Velež sa 3:0, a uskoro ga čeka i novi duel sa članom bh. elite, ekipom Posušja.

Pred start nove sezone rukovodstvo Hajduka je donijelo da godišnja pretplata na ulaznice bude skuplja čak za 50 %, ali se svejedno očekuje odličan odziv navijača.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
ako dode u hajduk bice to najgora odluka u karijeri Dzeke.
1 2
papagaj
Pica si ako odes u Hajduk
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi