Dinamo završio sjajan transfer, ali odmah je aktivirao posudbu
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Radno na Maksimiru

Dinamo završio sjajan transfer, ali odmah je aktivirao posudbu

Haris Zilić

U Maksimiru je radno ovo ljeto, Dinamo će u novu sezonu sigurno ući sa nekoliko novih imena, a danas su ozvaničili jedan zanimljiv potpis.

Ugovor sa Dinamom potpisao je 22-godišnji golman Nikola Čalvina koji je prošle sezone sjajno branio za Lokomotivu.

Čavlina je dugi niz godina i standardan omladinski reprezentativac Hrvatske u kojoj je prošao sve uzrasne kategorije.

Nakon dvije sezone provedene u gradskom rivalu Lokomotivi, potpisao je višegodišnji ugovor sa Dinaom, a sukladno ranijem dogovoru, odmah po sklapanju ugovorne obaveze uputit će se na posudbu u Osijek.

Čavlina se razvijao kroz drugi tim Dinama u Drugoj HNL gdje je dočekao prve minute u seniorskom fudbalu i u toj konkurenciji kao tinejdžer upisao čak 38 nastupa, bio i povremeni kapetan ekipe u kojoj su između ostalih igrali i aktuelna maksimirska desetka Martin Baturina, sjajni Petar Sučić, daroviti Gabriel Rukavina, sadašnji hrvatski reprezentativac Josip Šutalo...

Pomenuti golman važi jednog od najeprepsktivnijih u regiji, a mnogi ga vide kao nasljednika Dominika livakovića.

Oglasi

Naredne sezone će pokušati pomoći Osijeku, a onda se vraća u Dinamo gdje će sigurno biti glanvi kandidat za prvog golmana.

U Zagrebu neće stati u najavi su još neki transferi, ali više će se znati u narednim danima.

Inače, Nikola Čavlina je sin bivšeg golmana Silvije Čavline, tako da ima i dobar genetski uvodu karijeru.

Nikola Čalvina je bio i kapiten U21 reprezentacije Hrvatske, tako da Dinamo u svojim redovima siguno ima jako dobrog kapitalca za budućnost.

Oglasi

U Dinamu će sigurno biti aktivno, a Modri bi mogli ostati bez Brune Petkovića.

Petković se nije proslavio na Euru. Zlatko Dalić mu je dao šansu, igrao je dovoljno, ali na neki način nije opravdao ukazano povjerenje, posebno je to bio slučaj u utakmici sa Albanijom kada je bio starter.

Uz to je promašio i penal protiv Španije. Tada se pisalo da je prekrišio i timsku hijerarhiju kada su u pitanju penaldžije, ali je na mirnoj i opuštenoj kafi sve razriješio sa Dalićem.

Potražite više informacija na temu HNL:

Prije nekoliko dana se vratio u Zagreb, međutim ako je vjerovati posljednjim najavama teško da će se još dugo zadržati u zagrebačkoj prijestolnici.

Bez obzira na igre ispod očekivanog nivoa interes za Petkvića nije opao, a ako je vjerovati pisanjima sa Apenina čeka ga novi odlazak u Seriju A i to u Bolognu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi