Dinamo Hrvatskoj može obezbijediti dva predstavnika u Ligi prvaka
Ovako u osmini finala moraju izvući barem jedan remi. A protivnik može biti velikan poput Arsenala i Chelseaja, ali i neko lakši poput Salzburga i Genka.

Hrvatska na nogama

Dinamo Hrvatskoj može obezbijediti dva predstavnika u Ligi prvaka

E. Oštraković

Dinamo je večeras izbacio Plzen iz Evropske lige, ali je ispadanjem švicarskog Züricha od Napolija, HNL stigao na korak do dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka.

Da je Dinamo u ovom dvomeču uspio izbaciti Plzen pobjedom i remijem, HNL bi sasvim sigurno od ljeta 2020. godine imao dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka i tri u kvalifikacijama Evropa lige.

Ovako u osmini finala moraju izvući barem jedan remi. A protivnik može biti velikan poput Arsenala i Chelseaja, ali i neko lakši poput Salzburga i Genka.

Ako Modri uspiju ostvariti remi, Hrvatska će sezonu završiti ispred Danaca i Švicaraca koji su ostali bez predstavnika, što bi značilo da će HNL 2020. godine davati čak pet evropskih predstavnika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvak bi išao u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio ždrijeba za neprvake. Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) išao bi izravno u treće pretkolo Europa lige, dok bi iz drugog pretkola krenula preostala dva kluba koja bi se kvalifikovala za Europu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red Bull
po lige u evropi, prejako !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi